accomodation-stars Created with Sketch. 004-slumber Created with Sketch. 010-airbnb Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. 006-lamp Created with Sketch. 005-calendar Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button copy 14 Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. Combined Shape Created with Sketch. 002-departures Created with Sketch. Group Created with Sketch. 009-heart Created with Sketch. list Created with Sketch. megaphone Created with Sketch. 003-luggage Created with Sketch. Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon help Created with Sketch. Group 3 Created with Sketch. Facebook Created with Sketch. Instagram Created with Sketch. youtube Created with Sketch. Path Copy 2 Created with Sketch.

Jön a hideg, itt az idő egy kis kényeztetésnek Szlovéniában

Katya /

Ha gyógyfürdőkről és különleges wellness kezelésekről van szó, nem biztos, hogy Szlovénia az első, ami eszünkbe jut, pedig nemcsak a természeti szépségek, de a föld alatt bugyogó természetes vizek miatt is kiváló úti cél, hiszen az ország nagyon gazdag termál- és ásványvízforrásokkal rendelkezik. Nem csoda, hogy kész fürdőparadicsommá vált az ország, ahol a családi vízi kalandokra vágyók pont úgy megtalálják a számításaikat, mint a romantikus hétvégére elutazó párok vagy éppen azok, akiknek pihenésre van szükségük. De milyen kényeztetésben lehet részed, ha Szlovénia fürdőiben keresed a kikapcsolódást?

Ízletes wellness-élmények

Sokszor halljuk, hogy bőrünk számára is az a legjobb, amit akár meg is ehetnénk. A szlovén gyógyfürdőkben és wellnessközpontokban is dívik ez a mondás, ezért több olyan kezelést is kipróbálhatsz, amelynek fő összetevői más esetben a tányérodra vagy épp a poharadba kerülnének. Gyümölcsök, gyógynövények és a kávé is szerepet kap a helyi wellness kezelésekben és természetesen a méz, a csokoládé, a bor és a sör sem maradnak ki a sorból. A méz Kleopátra óta közismert, hogy selymessé teszi a bőrt, de már nem kell hozzá egyiptomi uralkodónak lenni, hogy mi is élvezhessük jótékony hatását. Sőt, a mézet nemcsak masszázshoz, de szaunázáshoz is felhasználják.

Kapcsolj ki mindent, hogy kikapcsolódj

A szívedhez kapsz, ha megcsörren a telefon, összeszorul a gyomrod, ha új e-mail landol a postafiókodban és egyre nehezebb reggelente felkelni az ébresztő csörgésére? Kivagy, hogy folyamatosan elérhetőnek kell lenned? Itt az ideje egy kis digitális detoxnak és lazításnak! Tudjuk, hogy ez pont úgy hangzik, amit bárhol meg lehetne tenni, ugyanakkor, ha őszinték vagyunk magunkkal, egyáltalán nem egyszerű pár napra kikapcsolni a telefont és a laptopot és kilépni a folyamatos stresszből, rohanásból. Otthon könnyen kap az ember újra a mobilja után vagy nyúl a távkapcsolóért, hiszen a szokás nagy úr. Ugyanakkor nem csak online, de fizikálisan is jó néha „kicsekkolni”. Szlovéniában az Alpok ölelésében számos olyan wellnessközpontot találsz, ahol tényleg picit olyan, mintha a semmi közepén lennél a természet ölelésében. Egy ilyen helyen pedig könnyebb relaxálni: a szél susogására, a madárcsicsergésre vagy éppen a víz csobogására figyelni. Lazulj el a termálfürdőben, majd kapcsolj ki egy kis erdei sétával, meditációval vagy jógával a friss levegőn. Sokkal könnyebb lesz visszatérni a mindennapokba egy kis nyugis kikapcsolódás után.

>>Miért érdemes Szlovéniát választanod, ha wellness kikapcsolódásra vágysz?

Tengerpart télen? Hogyne!

Bár lehet, hogy fürdeni már közel sem lenne ideális a szlovén tengerpartnál, azonban ha téged is a tenger morajlása és a sós víz illata nyugtat meg leginkább, akkor van egy jó hírünk, hiszen Magyarországról csupán pár órányi autóútra könnyedén keresztezheted a termál élményeket a tenger jótékony hatásaival. Pont erre épít több szlovén termál-és wellnessközpont is. Itt több helyen kipróbálhatod az úgynevezett thalasso terápiát is, amely tulajdonképpen a tengeri só jótékony hatásaira épít. Próbáld ki a sófürdőt, a sóskúti iszapfürdőket és sófürdőket.  A Thalasso Lepa Vida például a Sečovlje sótelepek ölelésében várja a kényeztetésre vágyókat a Pirani-öbölben. Ez a sótermelő évszázadok óta gyűjti hagyományos módszerekkel a tengeri sót.

Iszapfürdő a Pohorje-hegységből származó vulkáni iszappal.

Mindennel felszerelt gyógyfürdők

A természet közelsége és a gyógyvíz jótékony hatásai mellett Szlovéniában a wellnessközpontokban ma már szinte mindenféle kezelést kipróbálhatsz. Ahogy fentebb említettük előszeretettel alkalmaznak helyi alapanyagokat a masszázs- és gyógykezelésekhez, az ehető alapanyagokon túl vadvirágokat, tőzeget, tengeri sót, algát és iszapot is „bevetnek” a kezelésekhez. Emellett pedig előszeretettel alkalmazzák más népek évszázados technikáit is, így mindenki megtalálhatja a hozzá illő kényeztetést, legyen szó különleges szaunaprogramokról vagy éppen masszázsterápiáról. Plusz pont, hogy a legtöbb gyógyfürdő csodaszép környezetben található: hegyek között, tó, vagy akár a tenger mellett vagy gazdag történelemmel bíró városok, kastélyok közelében. Így könnyedén összeköthető a lazító wellness-élmény és a városnézés, kirándulás. Sokak kedvence, Szlovénia egyik leghíresebb látnivalója, a Bledi-tó közelében található például Toplice és gyógyfürdője, Ptuj fürdője mellett római emlékeiről nevezetes, Portorož pedig az Adria partján vár.

Szponzorált tartalom

 

Ajánlatok