accomodation-stars Created with Sketch. 004-slumber Created with Sketch. 010-airbnb Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. 006-lamp Created with Sketch. 005-calendar Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button copy 14 Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. Combined Shape Created with Sketch. 002-departures Created with Sketch. Group Created with Sketch. 009-heart Created with Sketch. list Created with Sketch. megaphone Created with Sketch. 003-luggage Created with Sketch. Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon help Created with Sketch. Group 3 Created with Sketch. Facebook Created with Sketch. Instagram Created with Sketch. youtube Created with Sketch. Path Copy 2 Created with Sketch.

Kevés pénzből gyönyörű országok! Tippek hátizsákos utazóknak.

utazomajom /

Mindenki álmodozik egy nyaralásról a munkahelyen töltött unalmas percekben vagy a vizsgára való felkészülés mellett. A legtöbb esetben az emberek egész évben spórolnak egy rövidke nyaralásra az évben. Sokan hiszik a repülős utakat luxusnak, amit majd egyszer az életükben kipróbálnak, ha elegendően sok pénzt gyűjtöttek, vagy több idejük lesz, vagy a házat felújították. Én azt vallom, hogy sosincs megfelelő időpont, csak kedvező árú utazás.


Hátizsákos utazóként, vagy idegen nyelven “backpacker-ként” könnyen bejárhatók kis budgetből a következő távoli úti célok:

1. Thaiföld

Klasszikus hátizsákos úti cél, azonban már jócskán a tömegturizmus hatása alatt van a legtöbb ismert városa. Persze azért találni még eldugott gyöngyszemeket az országban. Mennyire kell a zsebünkbe nyúlni?

thailand-1340893_1920
Egyszerű backpackerek kevesebb, mint napi 5-6000 Ft-ból is megélnek. Hostel típusú szállásokat már 5 eurótól találhatunk és az ételek ára is elfogadható. Ízletes Thai menük a strandhoz közel 3 euróért vannak.

phuket-1450270_1280
Mint minden külföldi helyen, kövesd a helyieket. Egyél ott, ahol a legtöbben esznek és használd a tömegközlekedést, sok vicces élménnyel gazdagodhatsz. Itt ugyanis nem ritka, hogy malacot vagy tyúkot szállítanak a teli buszon a thaiok. Ha mégis időre kell odaérnünk valahova, kérjük a taxist az óra (taximeter) bekapcsolására. Amennyiben erre nem hajlandó, keressünk másikat. Döbbenetes mennyire olcsó így az utazás.

2. Marokkó

Ez az afrikai ország manapság már nem tartozik a nehezen megközelíthető helyekhez, hiszen több fapados indít járatot az országba. Marokkó számos geológiai csoda helyszíne, hiszen az Atlanti-óceán határolja, az Atlasz-hegység szeli át és a Sahara egy része is itt található. Egy pár nap, Saharában eltöltött csillagfigyelő éjszaka örökké emlékezetes marad.

relax-1137240_1920
Az utak és a vasúthálózat jól kiépített Marokkóban, az országon belüli utazgatás egyszerűen megoldható. Az emberek nagyon segítőkészek, azonban többnyire franciául beszélnek az arab mellett.

old-woman-1454248_1280
A kuszkusz és a tajine (ejtsd: tazsin) nem csak finomak, de a helyi piacon olcsón elérhető ételek. A tajin nem egy kifejezett étel, hanem egy edény, amiben hagyományos marokkói ételek készülnek. Azonban én az utcai ételfogyasztással elővigyázatos vagyok, hiszen az itt étkező külföldiek közül még senkit nem hallottam, aki nem töltött ezután órákat a mellékhelyiségben. Hostelt egy éjszakára akár 10 euróért is foglalhatunk, és több személy együttes foglalása esetén ez még olcsóbb is.
Elegendő napi keret: 6000 Ft.

3. Ausztrália

Ha az a fránya repülőjegy nem lenne annyira drága, ez lenne a célállomások netovábbja. Végtelen hosszú strandok, ahol egy embert sem látni, néhol pihenő ausztrálok, szemet gyönyörködtető hullámok.

australia-1068578_1280
Nem mondom, hogy mindig kényelmes a hátizsákos utazás, de olcsó. Ausztrália brutális árait úgy lehet kijátszani, ha az ember autót bérel és abban alszik, vagy vesz egy autót egy hosszabb időre. Így a hotelek vagy hostelek borsos áraitól megkíméljük magunkat. A strandok mellett általában van mellékhelyiség és tusoló és nem tilos az autóban éjszakázás sem, illetve akár sátorozni is lehet.

old-762911_1280
Napi keret: kb. 9-10.000 Forint, ha azzal kalkulálunk, hogy egy VAN-t veszel, amiben alszol és főzől, majd a végén eladod.

Tipp: ha az ősz kezdetekor, március és május között Sydney-be mész, olcsón juthatsz eladó autóhoz, VAN-hoz, hiszen a legtöbb backpacker ekkor adja el.

Autóvásárlási infó ITT.
Ezeken kívül sok más backpacking úti cél van szerte a világban és ha figyelsz az ilyen lehetőségekre, nem csak a turisták által kedvelt drága úti célok érdekelnek, akkor akár az utazás ára vetekedhet egy belföldi nyaraláséval.

Ajánlatok