accomodation-stars Created with Sketch. 004-slumber Created with Sketch. 010-airbnb Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. 006-lamp Created with Sketch. 005-calendar Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button copy 14 Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. Combined Shape Created with Sketch. 002-departures Created with Sketch. Group Created with Sketch. 009-heart Created with Sketch. list Created with Sketch. megaphone Created with Sketch. 003-luggage Created with Sketch. Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon help Created with Sketch. Group 3 Created with Sketch. Facebook Created with Sketch. Instagram Created with Sketch. youtube Created with Sketch. Path Copy 2 Created with Sketch.

Kiknek érdemes jelentkezni a gépjárművezetői állásokra?

utazomajom /

A munkaerőpiacon számos olyan állás van, ami esetében nem ugyanazon a helyen kell elvégeznünk a feladatainkat, ami igazi felüdülés azok számára, akik nem szeretnek sok időt ugyanott, ugyanazon körülmények között eltölteni.

Ezek közé tartozik többek között a gépjárművezetői munkakör is, ami egy igazán változatos, s ennélfogva izgalmas pozíció. Ha kíváncsiak vagyunk az aktuálisan meghirdetett álláslehetőségekre, akkor csak rá kell kattintanunk a https://szekesfehervarallas.hu/allasok/szallitas-fuvarozas oldalra, ez a Link ugyanis elvezet minket a friss hirdetésekhez.

A jelentkezés feltétele: vezetői tudás és tapasztalat

A gépjárművezetés egy olyan szakma, amelyben a különböző közlekedési eszközök, például személygépkocsik, teherautók, kamionok vagy buszok vezetése a fő feladat. Ebből kifolyólag tehát nem mondunk újdonságot azzal, hogy az adott pozíció betöltéséhez az elsődleges feltétel a vezetői tudás, illetve tapasztalat.

Attól függően, hogy pontosan milyen jármű vezetéséről van szó, rendelkeznünk kell az annak megfelelő jogosítvánnyal. Ez azt jelenti, hogy hiába van “B” kategóriás jogosítványunk, ha teherautót kell vezetnünk, ahhoz ugyanis speciális ismeretekre van szükség.

És persze az is rendkívül fontos, hogy ne friss jogsisok legyünk, mert így még nem rendelkezünk túl sok tapasztalattal az utakon. A gépjárművezetői állások elnyerésére ugyanis csak akkor van esélyünk, ha a hátunk mögött már jó pár kilométernyi vezetés van.

Elvárások, amiknek meg kell felelni

A vezetői tudás és tapasztalat nagyon fontos, de nem minden! A sofőrök az úti céltól függően akár hosszú órákat is a volán mögött ülve töltenek, ráadásul sok esetben csomagokat, illetve különböző árukat is pakolniuk kell, amihez elengedhetetlen, hogy jó fizikummal és megfelelő állóképességgel rendelkezzenek.

Mindemellett az is rendkívül fontos, hogy képesek legyenek hosszú időn keresztül folyamatosan koncentrálni, még akkor is, ha egyedül vannak a járműben. Senkit sem akarunk elrémíteni ettől a területtől, de a szállítók, fuvarozók sok esetben magányos farkasok, a kilométereket ugyanis egyedül teszik meg.

Kivéve persze, ha személyeket szállítanak, de akkor sem az a jellemző, hogy beszélgetnének az utasokkal, hiszen nekik 100%-ban az útra kell figyelniük.

És, ami még fontos…

Fejlett tájékozódási képességgel is rendelkezniük kell, hogy minden körülmények között megtalálják a célállomást, és a nehezebb útvonalakon is gond nélkül el tudják vezetni a járművet. A jó memória, a GPS és térkép széles körű ismerete is előnyt jelent.

Ezek tehát a legfontosabb elvárások, illetve követelmények, amiknek mindenképpen meg kell felelnünk, ha gépjárművezetőként szeretnénk keresni a kenyerünket. Szerencsére egyik feltétel sem teljesíthetetlen, így ha valóban elkötelezettek vagyunk a szakma iránt, vagy esetleg egy régóta dédelgetett álmunk elhelyezkedni benne, akkor tegyünk azért, hogy minden kritériumnak maradéktalanul megfeleljünk!

Ajánlatok