accomodation-stars Created with Sketch. 004-slumber Created with Sketch. 010-airbnb Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. 006-lamp Created with Sketch. 005-calendar Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button copy 14 Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. Combined Shape Created with Sketch. 002-departures Created with Sketch. Group Created with Sketch. 009-heart Created with Sketch. list Created with Sketch. megaphone Created with Sketch. 003-luggage Created with Sketch. Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon help Created with Sketch. Group 3 Created with Sketch. Facebook Created with Sketch. Instagram Created with Sketch. youtube Created with Sketch. Path Copy 2 Created with Sketch.

Kína visszatért az arab utazási piacra

utazomajom /

Kínai kiállítók és az utazási ágazat képviselői visszatérnek az Arabian Travel Market 2023-ra, amelyet a Dubai World Trade Centerben rendeznek meg.

Május 1. és 4. között Dubaiban rendezik meg a 30. Arabian Travel Marketet.

Kína 2023. január 8-án feloldotta a COVID-hoz kapcsolódó utazási korlátozásokat, lehetővé téve a kínai turisták számára, hogy külföldre utazzanak anélkül, hogy visszatérésükkor karanténba kellene vonulniuk. A Trip.com kínai utazási webhely adatai szerint a kínai újév idején a nemzetközi utazásokra vonatkozó foglalások 540%-kal nőttek 2022 azonos időszakához képest.

Kína lett 2019-ben a világ legnagyobb piaca, 155 millió turistával, akik több mint 250 milliárd dollárt költöttek külföldön. Közel egymillió kínai látogató látogatott Dubaiba 2019-ben – mondta Danielle Curtis, az Arabian Travel Market igazgatója.

A közelmúltban azt tapasztaltuk, hogy Kínában megnőtt az érdeklődés a vásár iránt a turisztikai ágazat részéről. Bár nem számítunk annyi kiállítóra és látogatóra, mint a járvány előtt, abban biztosak vagyunk, hogy idén magas lesz a kínai résztvevők száma – teszi hozzá Danielle Curtis.

Számos kulcsfontosságú kínai kiállító már megerősítette részvételét az ATM 2023-ban, mint például a FLIGHTROUTES24 Travel, a Shenzhen GoodLuck Trip International és a Travel World China.

Az ATM ideje alatt a Dragon Trail International-lel együttműködve egy külön konferenciát szerveznek „Kína újra a térképen: makro- és mikroeffektusok” címmel.

Az üzleti utazások szerves részét képezik a turizmus újjáéledésének. A Shanghai Institute of International Studies és a PwC China friss felmérése szerint a megkérdezett kínai vállalatok több mint 75%-a a következő három-öt évben szeretett volna belépni a Közel-Keletre vagy bővíteni jelenlétét a Közel-Keleten.

„Biztos vagyok benne, hogy a Közel-Keleten a kínai turizmus fellendül, hasonlóan ahhoz a fellendüléshez, amelyet Európában és Indiában 2021 végén/2022 elején tapasztaltunk” – mondta Danielle Curtis.

A 2023-as Arabian Travel Market a Dubai World Trade Centre-vel együttműködésben zajlik, stratégiai partnerei pedig a Dubai Gazdasági és Turisztikai Minisztérium, az Emirates, az IHG Hotels & Resorts és az Al Rais Travel.

Ajánlatok