accomodation-stars Created with Sketch. 004-slumber Created with Sketch. 010-airbnb Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. 006-lamp Created with Sketch. 005-calendar Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button copy 14 Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. Combined Shape Created with Sketch. 002-departures Created with Sketch. Group Created with Sketch. 009-heart Created with Sketch. list Created with Sketch. megaphone Created with Sketch. 003-luggage Created with Sketch. Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon help Created with Sketch. Group 3 Created with Sketch. Facebook Created with Sketch. Instagram Created with Sketch. youtube Created with Sketch. Path Copy 2 Created with Sketch.

A legjobb erdei szállások a közelben! Melyikbe kuckóznál?

utazomajom /

Bevallom én mindig is szemeztem a hangulatos erdei szállásokkal és valahogy régebben is imádtam nézni az amerikai cserkészfilmeket, mert olyan kalandosnak tűntek. Azonban még sosem jutottam el olyan helyre, ahol mindentől távol, a természet lágy ölén, csak mi lettünk volna egy hangulatos kis fa házikóban. Manapság már nem csak fa építményekben vagy apartmanokban szállhatunk meg egy természetközeli helyen, de lehetőség van glampingezni is, hiszen a mindennel felszerelt luxussátrak minden kényelmi elvárásainknak eleget tesznek. Íme néhány erdei szállás a közelben!

ForRest Glamp (Lengyelország)

A lengyelországi Jaśliska település közelében található barátságos erdei szálláshely mindennel felszerelt sátor típusú szállást kínál 4 fő részére, éjszakánként akár 32 200 Ft-ért. A lengyel szállás nem csak azért különleges, mert mindentől távol van, csendes és nyugodt, de saját privát strand és szauna lehetőség is biztosított. A belső képek alapján nem hinnéd el, hogy ez egy sátorban van.

Chocolate Village By The River (Szlovénia)

Ezt a hangulatos szlovén üdülőkomplexumot Mariborban találhatjuk. A Chocolate Village By The River nagyon ízlésesen megalkotott házikókkal és apartmanokkal várja azokat a vendégeket, akik számára fontos a szállás különlegessége.

A környezettel harmonizáló házak ráadásul egy tópart szélén helyezkednek el, tehát a kilátás is bámulatos. A szállás előtt pedig gyógyvizes medencében ejtőzhetnek a vendégek.

Stayokay Hostel Apeldoorn (Hollandia)

Az előzőektől eltérően egy hangulatos kabint kínálnak az erdő szélén Hollandia közepén, Apeldoorn településen. A Stayokay Hostel megnevezés a többi szállásegység miatt van, hiszen itt többágyas szobák is megtalálhatók, ahonnan közvetlenül az erdőbe sétálhatunk és nagyobb baráti társaságok számára is alkalmas. A dizájnos üvegkabin érdekes és hangulatos, leginkább párok részére ajánlott. Egy nagy fákkal körülvett játszótérrel, bringabérlési lehetőséggel rendelkezik és közeli túraútvonalakban is bővelkedik a szálláshely.

Strajerii Verzi

A romániai Brassó mellett található Strajerii Verzi teraszos, 45 négyzetméteres fa cölöpökön álló, felszerelt konyhával és saját fürdőszobával rendelkező házikói közül választhatunk, ahonnan gyönyörű kilátás nyílik a hegyekre. A szálláson reggelit is felszolgálnak, de grillezési lehetőséget is biztosítanak a házikóban. Ha elmenekülnél a nyüzsgő nagyvárosból, a legjobb helyet találtad meg a csend és a nyugalom kiélvezésére!

Treehouse Resnice -Mrežnica

Ha Horvátországban keresgélünk erdei faházakat, akkor a Treehouse Resnice nagyon jó választás lehet. Egy erdőben, vadregényes tájjal körülvéve, egyes egyedül egy 35 négyzetméteres faházban. Te is erre vágysz? Ezt kínálja a családbarát szálláshely, ahol trambulin található a ház melletti kertben, ingyenes kerékpárhasználatot biztosítanak és megannyi aktív élményben (pl. canyoning, hegymászás, vízibiciklizés, stb.) lehet részünk a közelben. Négy személy számára alkalmas a szálláshely.

horvát treehouse

Látható, hogy a közeli országok is bővelkednek eldugott, természetközeli gyöngyszemekben és ott is megannyi felfedezésre váró kisház, kemping és glamping van, amelyeket akár autóba ülve pár órán belül elérhetünk. A legnagyobb élményeket akkor élhetjük át, ha kimozdulunk a komfortzónánkból és egy kis kalandot keresünk. Ehhez pedig megfelelő bármelyik kis csendes erdei viskó.

Ajánlatok