accomodation-stars Created with Sketch. 004-slumber Created with Sketch. 010-airbnb Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. 006-lamp Created with Sketch. 005-calendar Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button copy 14 Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. Combined Shape Created with Sketch. 002-departures Created with Sketch. Group Created with Sketch. 009-heart Created with Sketch. list Created with Sketch. megaphone Created with Sketch. 003-luggage Created with Sketch. Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon help Created with Sketch. Group 3 Created with Sketch. Facebook Created with Sketch. Instagram Created with Sketch. youtube Created with Sketch. Path Copy 2 Created with Sketch.

Már nem kell PLF a Görögországba utazáshoz

Katya /

Egyre több ország enyhít a beutazási feltételein. Legutóbb Angliáról adtunk hírt, ahol az összes Covid-19-járvány miatt hozott beutazási korlátozást feloldották. Most a görögök intettek búcsút a PLF nyomtatványnak.

A PLF (Passenger Locator Form) dokumentum kitöltését a legtöbb ország kéri a beutazóktól. Ebben minden fontos adatot fel kellett tüntetni, közte az igénybe vett szállás(ok) címeit is, hogy könnyebbé váljon a kontaktkutatás. A valóságban azonban a legtöbbször csak hosszas macerának tűnt, sok helyen nem is vették komolyan az ellenőrzését, kontaktkutatásra pedig már nem volt energiájuk a hatóságoknak. Most szerencsére Görögország hivatalosan is megszűntette a PLF szükségességét, így egy gonddal kevesebb azoknak, akik a mediterrán országban szeretnének nyaralni.

Azonban továbbra is szükséges a karantén nélküli beutazáshoz az uniós digitális Covid-oltási-, gyógyultsági- igazolvány vagy negatív 72 óránál nem régebbi PCR, vagy 24 óránál nem régebbi negatív antigén gyorsteszt. Kíváncsiak vagyunk még meddig, illetve mikor követik mások is a görögök példáját a PLF elhagyása kapcsán.

Ajánlatok