accomodation-stars Created with Sketch. 004-slumber Created with Sketch. 010-airbnb Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. 006-lamp Created with Sketch. 005-calendar Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button copy 14 Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. Combined Shape Created with Sketch. 002-departures Created with Sketch. Group Created with Sketch. 009-heart Created with Sketch. list Created with Sketch. megaphone Created with Sketch. 003-luggage Created with Sketch. Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon help Created with Sketch. Group 3 Created with Sketch. Facebook Created with Sketch. Instagram Created with Sketch. youtube Created with Sketch. Path Copy 2 Created with Sketch.

Megújult a Radisson Blu Béke Hotel, a főváros egyik legismertebb szállodája!

utazomajom /

A Radisson Blu Béke Hotel több hónapos munkálatok befejezése után megnyitotta felújított közösségi tereit és átadta megújult szobáit, amelyek a vendégek kényelmét és eszközigényeit is szem előtt tartja a modern kor elvárásaihoz igazodva.

Történelmi áttekintés

Az 1900-as évek elején Fábri Henrik kávékereskedő angliai és távol-keleti utazásairól hazatérve elhatározta, hogy korszerű szállodát létesít a Nyugati pályaudvar környékén. Választása egy négyemeletes sarokházra esett, melyet átépített és külföldön szerzett tapasztalatai alapján a kor minden igényét kielégítő szállodává alakított. 1913. május 10-én nyitotta meg kapuit a mai Radisson Béke Hotel őse, az akkori Britannia szálló.

Tudtad? Móra Ferenc szinte állandó vendége volt a hotelnek. A Kincskereső Kisködmön írója második otthonaként emlegette a hotelt, ahol később szobát is neveztek el róla.

A háború után a hotelt újjáépítették, és Béke szálló néven várta ismét a vendégeket. Az 1967-es megnyitón Hofi Géza mellett Korda György is fellépett! Micsoda buli lehetett a kupolateremben! 🙂

A lobby, háttérben Haranghy Jenő által tervezett híres kupolával

2018-ban ismét megújultak a szobák

A tavalyi év tavaszán átadott felújításokkal összesen 95 Executive szoba, 10 Junior lakosztály és 4 Executive lakosztály is elkészült. Több, mozgáskorlátozottak számára alkalmas szoba is a vendégek rendelkezésére áll. A megújult, modern antiallergén padlóburkolatú szobákat a a Radisson brand BluPrint designja alapján rendezték be, a multi-technológiás igényeket a MediaHub, One Touch applikáción keresztül elérhető digitális újságok és magazinok, továbbá fürdőszobai médiahangszórók elégítik ki. A kényelemről kiváló alvásminőséget garantáló matrac -és ágyneműgarnitúra és excluzív Nespresso kínálat gondoskodik, a kádas és zuhanyzós fürdőszobákban pedig antiallergén bekészítések várják az érkezőket.

A város egyik legrégebbi, legismertebb szállodája új belsővel

A Radisson Rewards program tagjai külön dedikált check-in pultnál jelentkezhetnek be.

Többfunkciós audiovizuális technika az új Experience Centerben

Az idén 105 éves szálloda látványos átalakulással ünnepelte a budapesti nagykörút ikonikus épületének évfordulóját. A földszinti vendégtér a tradíció és a megújulás jegyében született újjá. A Radisson Blu Béke Hotel valamennyi rendezvényterme kitűnő választás üzleti rendezvények, partnertalálkozók, sajtótájékoztatók számára, a jól megközelíthető, belvárosi elhelyezkedésnek is köszönhetően.

A földszinti rendezvénytermek összesen 450 m2-en helyezkednek el a Radisson Blu brand Experience Meetings koncepciójával. Az egészen napon át tartó frissességről a Brain Food 2.0 égisze alatt született egészséges ételek és italok gondoskodnak.

Nagykörúti bejárat nyílt a Zsolnay Kávéházba

A Radisson Blu Béke Hotel, Budapest Zsolnay Kávéház mindig is meghitt, kellemes találkozási pontot jelentett Budapest központjában. Emblematikus süteményei, különösen a “mindenmentes” desszertek régóta ismertek a sütemény rajongók körében. Bechmann György cukrászmester egyedi csökkentett kalóriatartalmú, laktózmentes, hozzáadott cukrot és búzalisztet nem tartalmazó desszertjeit mai napig a kávéház számára gyártott egyedi Zsolnay tányérokon szolgálják fel.

A Zsolnay kávéházban kizárólag a szálloda számára készített Zsolnay-porcelánokon érkezik a rendelésed!

A sütemények mellett új, trendi ételválasztékot kínáló bistro menu és a bár meggyőző koktél választéka is hozzájárulnak ahhoz, hogy reggeltől egészen éjfélig élvezhessük a Zsolnay Kávéház hangulatát.

A bistro menü mellett az étlapon egy igazi különlegesség, a brinner, azaz breakfast for dinner is bemutatkozik. A nap folyamán bármikor elérhető reggeli típusú ételeknek köszönhetően a nyugodtan elfogyasztott, inspiráló, hangulat teremtő és energiát, összeszedettséget adó reggeli tradícióját hozza vissza a hétköznapokba.

A bejegyzést a Danubius Hotels Group támogatta.

Ajánlatok