accomodation-stars Created with Sketch. 004-slumber Created with Sketch. 010-airbnb Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. 006-lamp Created with Sketch. 005-calendar Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button copy 14 Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. Combined Shape Created with Sketch. 002-departures Created with Sketch. Group Created with Sketch. 009-heart Created with Sketch. list Created with Sketch. megaphone Created with Sketch. 003-luggage Created with Sketch. Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon help Created with Sketch. Group 3 Created with Sketch. Facebook Created with Sketch. Instagram Created with Sketch. youtube Created with Sketch. Path Copy 2 Created with Sketch.

Mi mindent foglalhat magába egy általános autószerviz?

utazomajom /

Általános szerviz címszó alatt mi mindent kérhetünk egy autószerelőnél? Melyek azok a munkák és feladatok, amelyek kimondottan ebbe a fogalomkörbe tartoznak, és lényegesek a jármű funkcionalitása végett? A cikkben ezzel foglalkozunk alaposabban is, úgyhogy bele is vágunk a részletekbe.

Az általános autószerviz célja sokszor a gépjármű karbantartása

Ami kétségtelenül elengedhetetlen feladatkör annak érdekében, hogy az autó várható élettartama a lehető leghosszabb legyen. Jó példa erre a Dubnicz autószerviz általános autószerviz szolgáltatásának keretei között kérhető szolgáltatáscsomag.

Beleértve olyan esszenciális teendőket, amilyen többek között az olajcsere, az időszakos szervizek időben történő precíz elvégzése vagy akár a klíma fertőtlenítése. Ezekkel foglalkozni kell, ha el akarjuk kerülni a későbbi problémákat az autóval.

Hasonlóképp megkerülhetetlen témakört jelenthet a fényszóró beállítása, illetve javítása is. Sok esetben a fényszórókhoz hozzá sem tudunk férni a hagyományos otthoni szerszámokkal. Ezért jobb, ha egy általános autószerviz keretei között tudjuk le ezeket a feladatokat.

Egy általános szerviznek a következők is részei lehetnek

Gyakori igény az autósok részéről, hogy autó mozgatásáért felelős területek és alkatrészek vizsgálata, javítása történjen meg. Ezek a részek fokozott terhelést kapnak menet közben, ezért gyakran kerülhet sor a karnbantartásukra.

Ebbe a körbe tartozhat a vezérlés cseréje, nem megfeledkezve a mechanikus javítások vagy a hengerfej javítás fontosságáról. De ha már itt tartunk, a fékrendszer szervizeléséhez köthető munkákat is meg kell említeni.

Merthogy az autó lassítását, illetve megállítását szolgáló rendszerek csoportjának javítása kapcsán viszonylag sokszor lesz esedékes a speciális folyadékcsere vagy pedig a kopó alkatrészek cseréje.

Mi mindennel mehetünk még egy általános autószervizt nyújtó szolgáltatóhoz?

Apropót jelenthet akár az autó elektromos részeinek az ellenőrzése is. Példának okáért elektromos mérésekkel a kapcsolási rajz alapján, majd pedig a mért értékek elemzésével, a hibás alkatrészek javításával vagy cseréjével kiegészítve.

A klíma karbantartása kapcsán is mehetünk a szervizbe, ahogy a műszaki vizsgálatra készülve is menetrendszerűen megy sok autó,s és kéri az általános autószerviz elvégzését. Ebben nincs is semmi meglepő, hisz ki akarna melléfogni a vizsgán?

A felkészülés jegyében amennyire csak engedik a lehetőségek, válasszunk korrekt, megbízható szolgáltatót. Olyat, akinél nyugodt szívvel tudni fogjuk, igenis jó kézben van az autónk ellenőrzése és – szükség esetén – javítása. Ehhez jöhet még hozzá plusz pontként, ha a választott gépjármű kapcsán kedvező ár-érték arányban férhetünk hozzá a szerviz munkálatokhoz.

Ajánlatok