accomodation-stars Created with Sketch. 004-slumber Created with Sketch. 010-airbnb Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. 006-lamp Created with Sketch. 005-calendar Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button copy 14 Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. Combined Shape Created with Sketch. 002-departures Created with Sketch. Group Created with Sketch. 009-heart Created with Sketch. list Created with Sketch. megaphone Created with Sketch. 003-luggage Created with Sketch. Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon help Created with Sketch. Group 3 Created with Sketch. Facebook Created with Sketch. Instagram Created with Sketch. youtube Created with Sketch. Path Copy 2 Created with Sketch.

Nyerj 100.000 forintos utazási kuponkódot a Solutix és az utazómajom közös játékában!

utazomajom /

Más ország, más baktériumok! Jó ha tudod, mielőtt útnak indulsz!

Nagyon sok üzenetet kapunk, ahol azt kérdezitek, hogy el merjetek-e indulni kevésbé fejlett országokba a higiéniai hiányosságok miatt. Akár hosszabb Dél-Kelet Ázsiai útra indulsz, akár egy hétre Egyiptomba, szinte biztosan találkozni fogsz a jelenséggel, de ez ne tartson vissza az utazástól, inkább készülj fel rá. Ahogy az egyiptomi fórumokon írják, ne félj a “fáraó átkától”.

Megelőzés

Első és legfontosabb dolog a fertőzések elkerülése, így jó eséllyel megúszhatod a hasmenéssel járó megbetegedéseket. Az utazás előtt már néhány nappal célszerű elkezdeni szedni direkt erre a célra kifejlesztett Solutix Boulardii-t, ami sok kellemetlenségtől megóvhat.

Afrika csodálatos ország, de sok helyen egészen más higiénia viszonyok vannak.

Emellett a rendszeres kézmosásos is elengedhetetlen, azonban erre nem mindig lesz lehetőséged az utazásod során. Éppen ezért célszerű magadnál tartani egy kézfertőtlenítő zselét vagy törlőkendőt, és legalább az étkezések előtt használni. Figyelj arra, hogy repülőút esetén a kézipoggyászban csak 100 ml alatti tubusban szállíthatod! Ha a munkahelyi mosdókkal kapcsolatban vannak fenntartásaid, egy fejlődő ország meglátogatása után garantáltan szertefoszlik.

TIPP: Palackozott víz fogyasztása előtt ellenőrizd, a kupak sértetlenségét, mert sajnos a szegény országokban ezzel is trükköznek az eladók.

Az úti cél kiválasztása után tájékozódj az aktuális állapotokról, de csapvizet Ázsiában, Dél-Amerikában, Afrikában egyáltalán ne használd ivásra, de még főzésre sem.

Étkezés

Valószínűleg a legfinomabb falatokat az utcai árusnál vásárolod néhány forintért, azonban itt is érdemes figyelni, nehogy pár perc élvezet az egész nyaralásodba kerüljön. Olyan ételek fogyasztása ajánlott, amit frissen, forrón készítenek, így elpusztulnak az esetleges mikrobák. Zöldségek, gyümölcsök közül azokat részesítsd előnyben, amelyeket meg tudsz pucolni: hidd el, azok közül is lesz lehetőséged teljesen ismeretlen ízeket kipróbálni!


Nagyon jó az illata, de nem biztos, hogy megéri!

Teljesen szokványos látvány, ha egy forró ázsiai országban hetekig tartják a napon a tojásokat, vagy egy rozoga bicikli hátuljára erősített piszkos üveg dobozban kínálják menet közben a “friss” húsokat. Hiába nagyon jó illatú, türtőztesd magad, és lehetőleg olyan étterembe ülj, ahol sokan vannak, a helyiek étkeznek, és lehetőleg a gyermekeiket is oda viszik. Egy nagy forgalmú, népszerű helyen biztonságosan étkezhetsz, de ne felejtsd el jégkocka nélkül kérni az italod!

És ne feledd az utazásod során minden reggel bevenni a Solutix Boulardii-t, hogy másnap is aktív utazómajom lehess!

Nyereményjáték

Válaszolj néhány egyszerű kérdésre és Tiéd lehet a Solutix és az utazási partnerünk, a Beontrips felajánlásával a 100.000 forint értékű utalvány. A kupont az utazómajom oldalon megjelenő utazási tippekre lehet beváltani a foglalas.utazomajom.hu oldalon.

Továbbá ha most rendelsz Solutix Boulardii terméket és használod az UTAZOMAJOM kuponkódot, akkor garantáltan 10% kedvezményt, és egyedi, máshol nem beszerezhető utazómajmos nyakpántot is kapsz a csomagod mellé!

Kérdések

Kérdések

Szponzorált tartalom.

Ajánlatok