accomodation-stars Created with Sketch. 004-slumber Created with Sketch. 010-airbnb Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. 006-lamp Created with Sketch. 005-calendar Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button copy 14 Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. Combined Shape Created with Sketch. 002-departures Created with Sketch. Group Created with Sketch. 009-heart Created with Sketch. list Created with Sketch. megaphone Created with Sketch. 003-luggage Created with Sketch. Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon help Created with Sketch. Group 3 Created with Sketch. Facebook Created with Sketch. Instagram Created with Sketch. youtube Created with Sketch. Path Copy 2 Created with Sketch.

Szeretnéd, hogy a sport életed szerves része legyen?

utazomajom /

Akad rengeteg olyan ember, akinek az életében minden nap szerepet játszik a sport. Természetesen az élsportolókat aligha lehet ebből a szempontból überelni, de aki hetente több alkalommal jár kondizni, futni, bringázni vagy bármilyen egyéni, esetleg csapatsportot űzni, annak bizony lételeme lesz a mozgás, a sport.

Éppen ezért gyakran esik meg, hogy az ilyen mozgékony, sportos emberek testmozgáshoz kapcsolódó szakmát is választanak maguknak, hiszen egy örökmozgó futó aligha fog tudni napi nyolc-tíz órában egy irodai asztal mellett gubbasztani. Mai cikkünkben erre a jelenségre hozunk egy megoldást.

Legyen a munkád a sport!

Ha már lecsúsztál az élsportolói vagy edzői karrierről, akkor az Alfakapos.hu sportszervező munkatárs szakképzése lesz a te utad. Ennek az elvégzése után ugyanis a sport közelében maradhatsz, mégsem kell olyan teljesítményt nyújtanod, mint akár a pályán, akár a pálya szélén lévő embereknek.

Hogy mit is csinál egy sportszervező? Nevéből adódóan a sport körüli szervezési teendőket látja el. Ez kimerülhet abban, hogy sportszervezetet hoz létre, működtet vagy fejleszt. Elvégzi a sportegyesületi és az utánpótlási, nevelési munkát, sportrendezvényeket szervez és bonyolít le, de az ő felelőssége lesz a testnevelési és sportfolyamatok kialakítása, valamint a résztvevők és az erőforrások biztosítása is.

Eléggé sokrétű feladat, amely bizony számtalan emberi tulajdonságot megkövetel attól, aki ezt a munkakört hatékonyan és sikeresen szeretné ellátni.

Hol fogsz tudni elhelyezkedni?

Teljesen jogosan merül fel benned a kérdés, hogy ha már időt, pénzt és energiát szentelsz annak, hogy elvégezd az Alfakapos.hu által szervezett sportszervező munkatárs szakképzést, akkor mit fogsz tudni kezdeni azzal a tanúsítvánnyal, amelyet sikeres vizsga után a kezedbe kapsz.

Elsőre talán nem tűnik olyan bőségesnek a választék. Ha viszont jobban belegondolsz sportági szövetségek, sportszervezetek, sportklubok, helyi és önkormányzati sportirányítási szervek, sportvállalkozások, szabadidőközpontok, rendezvényszervező cégek és akár önkormányzatok is tárt karokkal várják a képzett szakembereket.

Láthatod hát, akár egy kis faluban, akár egy városban, akár a fővárosban fogsz tudni találni magadnak munkalehetőséget ezzel a végzettséggel.

Keress pénzt azzal, amit szeretsz!

Sokan félnek attól, hogy valóban azt csinálják, amit igazán szeretnek, mert attól tartanak, hogy nem fognak tudni megélni belőle. Ezek a félelmek azonban általában teljesen alaptalannak bizonyulnak, az alapos utánajárás ugyanis kimarad a döntési folyamatból.

Ha tehát élsz-halsz a sportért, imádod a stadionok hangulatát és a sportcsarnokok semmihez sem hasonlítható jellegzetes illatát, akkor bátran végezd el a szükséges képzést, és tervezd újra a karriered! Hidd el, a boldogságod és a testi-lelki egészséged fog rajta múlni hosszú távon, ezért nem érdemes halogatni a váltást, hajrá, mindent bele!

Ajánlatok