accomodation-stars Created with Sketch. 004-slumber Created with Sketch. 010-airbnb Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. 006-lamp Created with Sketch. 005-calendar Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button copy 14 Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. Combined Shape Created with Sketch. 002-departures Created with Sketch. Group Created with Sketch. 009-heart Created with Sketch. list Created with Sketch. megaphone Created with Sketch. 003-luggage Created with Sketch. Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon help Created with Sketch. Group 3 Created with Sketch. Facebook Created with Sketch. Instagram Created with Sketch. youtube Created with Sketch. Path Copy 2 Created with Sketch.

Utazók figyelem! Tanzánia teljesen kitiltja a műanyag zacskót az országból!

utazomajom /

A tanzániai kormány hivatalosan is bejelentette, hogy minden műanyag zacskó használatát betiltja. Az ország alelnöke, Samia Suluhu megjegyezte, hogy nem csak a helyi lakosságnak kell betartani a június 1-jétől hatályba lépő szabályozást, hanem az országba utazó turistáknak is. A zacskó vastagságától és méretétől függetlenül minden műanyag hordtáskát tilos importálni, exportálni, gyártani, értékesíteni, tárolni, szállítani és felhasználni Tanzánia egész területén.

A látogatóknak is azt tanácsolják, hogy kerüljék a műanyag táskák használatát, hiszen már a repülőtéren elkobozzák a tiltott termékeket. Sokan a piperecikkeket zárható műanyag nejlonba pakolják utazáskor. Mivel nagy valószínűséggel ezt az emberek nem hagyják az országba, ezért ennek a bevitele továbbra is engedélyezett.
A közlemény arra is kitér, hogy az orvosi eszközök, élelmiszerek csomagolására a tiltás nem vonatkozik. A helyieket az új szabályozás nem érte váratlanul, 3 évvel ezelőtt Tanzánia kormánya már felszólította a kereskedőket, hogy készüljenek fel a műanyag tilalomra.
Két évvel ezelőtt ottjártunkkor egyébként már szövetből, vagy papírból készült, vékony táskákat kaptunk a boltban. Érdekes, hogy egy kevésbé fejlett országban úgy tűnik, hogy képesek megoldani a problémát, viszont nálunk csak a Lehel piacon napi több tízezer (egyszer használatos) zacskót használnak a vásárlók.
Te tudnál műanyag zacskó nélkül élni? Mennyire befolyásolná az életed?

Ajánlatok