accomodation-stars Created with Sketch. 004-slumber Created with Sketch. 010-airbnb Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. 006-lamp Created with Sketch. 005-calendar Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button copy 14 Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. Combined Shape Created with Sketch. 002-departures Created with Sketch. Group Created with Sketch. 009-heart Created with Sketch. list Created with Sketch. megaphone Created with Sketch. 003-luggage Created with Sketch. Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon help Created with Sketch. Group 3 Created with Sketch. Facebook Created with Sketch. Instagram Created with Sketch. youtube Created with Sketch. Path Copy 2 Created with Sketch.

Most a kanapédról ismerheted meg hazánk legszebb helyeit

Katya /

A Magyar Turisztikai Ügynökség VR-weboldalán és új alkalmazásán keresztül virtuális túrákat tehetsz Magyarország legkülönfélébb tájain. Bejárhatod kastélyok, fürdők, múzeumok termeit, inspirációt gyűjtve jövőbeni kirándulásaidhoz.

Ameddig nem lehet utazni, számos múzeum döntött úgy, hogy virtuálisan „kinyit”, de nagyvárosok is tartanak online turnékat, hogy otthonról, biztonságban is „utazhassunk”, még ha csak digitálisan is. Most pedig a vr.csodasmagyarorszag.hu weboldallal és alkalmazással szinte egész Magyarországot bejárhatjuk virtuálisan, felfedezve annak rejtett kincseit, és ismert látványosságait is egészen más szemszögből.

Az oldal segítségével megismerhetjük az ország minden szegletét Soprontól Csarodáig, akár egy nap alatt, miközben  ki sem lépünk a lakásból. A virtuális körutazás során 532 helyszín közül lehet választani,  200-at pedig belülről is körbe lehet járni.

Online felfedezések az offline kirándulásokért

Így több, egyébként csak belépővel látogatható helyszínre is beleshetsz, olyan helyekre, mint például a makói Hagymatikum, az Esterházy-kastély termei, a gyulai Almásy-kastély és vár, és ha hiányzik a fesztiválhangulat, akkor akár a Balaton Soundra vagy a VOLT Fesztiválra is bekukkanthatsz. Utóbbiakról pár napja kiderült, hogy idén sajnos csak így, virtuálisan élhetjük át ezeket, de itt például azt is megnézheted, hogyan változik a fesztivál madártávlatból éjjel és nappal, sőt a képek között néhány színpadot és egy habpartyt is találhatsz.

A 360 fokos panorámaképeknek köszönhetően sok helyszín olyan szögből látható, ahogy egyébként nem igazán lenne rá esélyünk. Például kipróbálhatod, milyen a Zempléni kalandpark kötélpályáján csúszás előtt lenézni a talpad alá, de ugyanígy lábad alatt csilloghat a Megyer-hegyi Tengerszem kéksége, miközben a levegőben lebegsz felette, vagy farkasszemet nézhetsz a Nyíregyházi Állatpark cápáival. Az applikáció böngészőből és telefonon is egyszerűen használatható, a kép nagy látószögének köszönhetően pedig picit olyan, mintha valóban a helyszínen lennénk. Azt, hogy hova kirándulnál, a térképre kattintva választhatod ki, majd a fotókon navigálva döntheted el, mi legyen a következő állomás, hogy belépsz-e egy adott épületbe, vagy inkább tovább állsz.

Az ilyen VR-túrák nemcsak arra jók, hogy némiképp csillapítsák az utazás iránti vágyat, de arra is, hogy felfedezz olyan új helyeket, amelyekről korábban nem hallottál. A kedvenceidről fotót is tudsz készíteni az oldalon keresztül, hogy lementsd bakancslistádhoz, de egy gombnyomással megoszthatod másokkal is, éppen merre „barangolsz”.

Így amikor újra kinyit minden, és gondtalanul útra kelhetünk, már kész bakancslistával vághatsz neki az új kalandoknak. Az oldalt ajánlhatod külföldi barátaidnak is, ugyanis a magyaron kívül még hét további nyelven érhető el.

szponzorált bejegyzés

Ajánlatok