42. nap – Vajon Malajzia tényleg uncsi és drága?

2017. január 09. hétfő, 12:00 - lanymajom
Lánymajom utazik
Malajziáról olyan infókat kaptam utazásom előtt, hogy uncsi, drága, nem olyan jó hely.

Én ezt egyáltalán nem így látom, szerintem nagyon is érdekes ország és egyáltalán nem drága. Én egy picit kevesebbet is költök itt, mint Thaiföldön, habár ez lehet a ringit leértékelődésének köszönhető. Malajziára 2,5 hetet szántam az útitervembe, de ha lehetőségem lesz rá még biztos, hogy visszajövök és megnézem az ország keleti partját, a Taman Negara esőerdőt és Borneót is.

Langkawi

Langkawinak teljesen olyan a hangulata, mint egy dél-thaiföldi szigetnek. Nekem nagyon bejön. Elvileg az alkohol itt elég olcsó, mivel duty free sziget, viszont erről még nem tudok nyilatkozni, de már csak a cikk kedvéért a napokban veszek egy sört és megírom, hogy mennyibe került.

Privát szoba hostel áron

Pantai Cenangon találni olyan hostekeket, ahol az ágyak fallal vannak elválasztva, így 1400 Ft-ért szinte privát szobát kaptam. Lehet, hogy már egy macska randalírozott az én ágyamon is, de mindegy is, ennyi pénzért belefér. (Lásd a galériát a poszt alján)

Pantai Cenang

Pantai Cenang egy nagyon hosszú, gyönyörű, fehér homokos parttal rendelkezik, a víz pedig szerintem tiszta.
Az tetszik még ezen a környéken, hogy habár meg vannak itt is a szuvenír boltok és a turistás éttermek, de mellettük simán elférnek az olcsó kifőzdék is, úgyhogy véleményem szerint minden pénztárcához találni itt alternatívát.
Aznapi költés: 2800 Ft

Talán ez is érdekelhet
  • Attila

    upsz, ket hettel kesobb voltam ott. Rainbow rocks, a macsekkal egyutt 😀