accomodation-stars Created with Sketch. 004-slumber Created with Sketch. 010-airbnb Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. 006-lamp Created with Sketch. 005-calendar Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button copy 14 Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. Combined Shape Created with Sketch. 002-departures Created with Sketch. Group Created with Sketch. 009-heart Created with Sketch. list Created with Sketch. megaphone Created with Sketch. 003-luggage Created with Sketch. Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon help Created with Sketch. Group 3 Created with Sketch. Facebook Created with Sketch. Instagram Created with Sketch. youtube Created with Sketch. Path Copy 2 Created with Sketch.

10 ok, amiért 2023-ban érdemes felvenni Szlovéniát a bakancslistára

utazomajom /

Szlovénia egyedülálló tájai és fenntarthatóság iránt elkötelezettsége miatt Európa egyik legzöldebb országa, amely egész évben egyéni utazók, párok, baráti társaságok és családok számára felejthetetlen élményeket garantál.

Ha valaki még habozik, hogy idén aktív vagy passzív utazást válasszon, nem tudja, hogy városlátogatás vagy természetben való kirándulás legyen-e fókuszban, netán a gasztronómia vagy a wellnessezés adta örömökben merülne el, Szlovénia minden tekintetben tökéletes választás lehet.

Íme 10 ok, amiért érdemes a szomszédos országba utazni.

 1. Szlovénia természetközeli, és nem tömegturizmusra fókuszáló szemlélete miatt egyre népszerűbb úti cél azok körében, akik utazásaik során is a fenntarthatóságra törekednek. Ráadásul idén a National Geographic magazin a világ 25 legszebb helyei közé választotta Szlovéniát, az országban található különleges helyek és közösségek miatt.
 2. Szlovénia az aktív kikapcsolódást kedvelők paradicsoma. Legyen szó az Alpokról, a Pannon-síkságról, a Földközi-tengerről, hegyi patakokról vagy karsztvidékről, itt egész évben olyan változatos sportokat lehet űzni, mint kerékpározás, túrázás 10.000 km karbantartott útvonalon, raftingolás, horgászat, barlangászat, siklóernyőzés vagy zipline-ozás a festői szépségű hegyek között.
 3. Wellness, tenger és gyógyító víz minden mennyiségben. Szlovénia rendkívül gazdag magas ásványi anyag tartalmú termálvizekben. Az ország spa és gyógyfürdői a testi-lelki pihenés mellett a különböző reumatikus betegségekben szenvedőknek is egyaránt gyógyulást is ígérnek.
  Város és kultúra egy helyen. Szlovénia képeslapos városkái minden látogató szívébe azonnal belopják magukat. Egy séta az óvárosban, ahol a történelem a kortárs művészettel keveredik, kastély, múzeum vagy galéria látogatás: ezek mind-mind üde színfoltjai lehetnek Szlovéniában tett látogatásunknak.
 4. Város és kultúra egy helyen. Szlovénia képeslapos városkái minden látogató szívébe azonnal belopják magukat. Egy séta az óvárosban, ahol a történelem a kortárs művészettel keveredik, kastély, múzeum vagy galéria látogatás: ezek mind-mind üde színfoltjai lehetnek Szlovéniában tett látogatásunknak.
 5. A szlovén éttermek a kulináris ínyenceket Michelin-csillagokkal és Gault&Millau séfsapkákal várják. A legjobb helyi alapanyagokból készült finomságok mellett a fenntarthatóság nemcsak a turizmusban, de a szlovén konyhában is megmutatkozik.
 6. Látnivalók sokasága a köbön. Szlovéniában nehéz csupán egy helyet mondani, amit feltétlen látni kell, hiszen az alpesi tavaktól kezdve a titokzatos földalatti világon és az UNESCO világörökségi részeken át az ország minden pontján csodákra bukkanhatunk.
 7. Szlovénia elkötelezett a fenntarthatóság mellett, nem véletlenül nyerte el a világon a Green Label, azaz a zöld címke minősítést. Szlovéniában generációk óta a helyi közösségek harmóniában élnek és dolgoznak a természettel. Ennek köszönhetően az országban még mindig találni érintetlen erdőket, kristálytiszta patakokat és olyan területeket, ahol emberi beavatkozás soha nem történt.
 8. Luxus és öko egyszerre, létezik ilyen? Szlovéniában bárki megtalálhatja a számára tökéletes szálláshelyet. Legyen szó gyermekbarát tanyákról, ötcsillagos szállodákról, glamping helyekről, vagy butik kastélyhotelekről, a választék végtelen. Egy azonban biztos: a fenntarthatóság, ahogy az élet minden területén, úgy Szlovéniában a szálláshelyeken is megvalósul.
 9. Szlovénia, a profi sportolók és atléták közkedvelt helyszíne, itt ugyanis egész évben lehet készülni a következő versenyre. Az ország jó hírnevét többek közt olyan sportnagykövetek, mint Luka Dončić kosárlabdázó, Primož Roglič és Tadej Pogačar kerékpárosok, Janja Garnbret sportmászó vagy Ilka Štuhec alpesi síző is segítik.
 10. Igazán különleges élményekre vadászók sem fognak Szlovéniában csalódni. Nekik érdemes a Slovenia Unique Experiences címkével ellátott programok között válogatni, ahol a résztvevők Szlovénia legkülönlegesebb történeteinek szereplőivé válnak, legyen szó tökmagolaj sajtolásról, egy retro hangulatú utazásról legendás old-timer autókkal Isztria olajfaligetein keresztül vagy a barnamedve nyomát követve megismerni természetes élőhelyét.

Ajánlatok