accomodation-stars Created with Sketch. 004-slumber Created with Sketch. 010-airbnb Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. 006-lamp Created with Sketch. 005-calendar Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button copy 14 Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. Combined Shape Created with Sketch. 002-departures Created with Sketch. Group Created with Sketch. 009-heart Created with Sketch. list Created with Sketch. megaphone Created with Sketch. 003-luggage Created with Sketch. Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon help Created with Sketch. Group 3 Created with Sketch. Facebook Created with Sketch. Instagram Created with Sketch. youtube Created with Sketch. Path Copy 2 Created with Sketch.

Tudta, hogy a 3 rétegű ablak kifejezés valójában az üvegezésre utal?

utazomajom /

A nyílászárók, azon belül is az ablakok szerepe kiemelkedő jelentőségű a lakások, házak fűtési költségei, hőérzete kapcsán, hiszen ezek azok a felületek, ahol nem megfelelő szigetelés esetén kiszökik a meleg otthonainkból.

Az emelkedő energiaárak mellett nemcsak a fűtési mód megválasztása, a szigetelés kap nagy hangsúlyt, hanem a nyílászárók is. Az ajtók és ablakok az építési költségek harmadát teszik ki, hosszú távú befektetést jelentenek, így érdemes körültekintően, lehetőleg nem a költségek alapján választani. A csúcsminőséget a 3 rétegű üvegezéssel ellátott ablakok képviselik. Mit takar a 3 rétegű ablak kifejezés? Ennek jártunk utána.

Összetett ablakszerkezetek

A hagyományos fa nyílászárók mellett ma már korszerű, gondozásmentes műanyag és alumínium szerkezetek közül is választhatunk építés, felújítás esetén. Kiváló megoldást jelentenek az Ablak Outlet megbízható műanyag nyílászárói, amelyek sztenderd és egyedi méretekben, különböző kivitelben és színekben rendelhetőek, és a német Kömmerling profilokból készülnek.

Az épületek fontos szerkezeti elemei a nyílászárók, hiszen egyrészt az ajtók biztosítják a közlekedést, másrészt az ablakok révén jut természetes fény és levegő a belső terekbe, de védelmet nyújtanak az időjárás viszontagságai és esetenként a betörések ellen is. Részét képezik még a külső és a belső párkányok, árnyékolók, valamint az egyéb kiegészítők, mint például a rovarhálók.

Korszerű műanyag ajtók, ablakok

A természetes fa szépségét ugyan teljesen visszaadni nem tudják, de a fahatású fóliák révén elég jól megközelítik a prémiumminőségű műanyag ablakok, amelyek messze nem a korábbi, sárgára színeződő, nem túl magas színvonalat képviselő nyílászárókat jelentik.

A korszerű műanyag profilokból készülő nyílászárók strapabíró, tartós megoldást jelentenek, és óriási előnyük, hogy nem igényelnek rendszeres karbantartást, utókezelést. Hő- és hangszigetelési teljesítményük is felülmúlja a fa nyílászárókét, azonban ebből a szempontból nem mindegy, hogy hány kamrás profilt és hány rétegű üvegezést választ.

Mit nyújtanak a 3 rétegű ablakok?

Az üvegek rétegzése javítja az ablakok hő- és hangszigetelési képességét, azonban nem az üvegrétegek vastagsága, hanem a síküvegek közötti nemesgáz réteg által.

Jelenleg a 3 rétegű üvegezés eredményezi a legjobb teljesítményt, amennyiben a szerkezeti profil megfelelő hozzá. Egy ilyen üvegezéshez legalább 5 légkamrás profilt érdemes választani, hiszen azáltal is nő az ablak hőszigetelési teljesítménye, csökken a szerkezet hőátbocsátási tényezője, amely a hőveszteséget mutatja.

A hagyományos 2 rétegű üvegezés teljesítménye kisebb, a fűtési költségekre vetítve kb. 20-25% különbséget jelent, továbbá hanggátlásban is alulmarad, így forgalmas utak, zajforrások mellett a 3 rétegű ablak javasolt. Az előnyök mellett ugyanakkor hátrányokkal is jár, ilyen például a magasabb ár, a nagyobb súly, az alacsonyabb fényáteresztés, emiatt minden esetben mérlegelni szükséges.

Ajánlatok