accomodation-stars Created with Sketch. 004-slumber Created with Sketch. 010-airbnb Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. 006-lamp Created with Sketch. 005-calendar Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button copy 14 Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. Combined Shape Created with Sketch. 002-departures Created with Sketch. Group Created with Sketch. 009-heart Created with Sketch. list Created with Sketch. megaphone Created with Sketch. 003-luggage Created with Sketch. Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon help Created with Sketch. Group 3 Created with Sketch. Facebook Created with Sketch. Instagram Created with Sketch. youtube Created with Sketch. Path Copy 2 Created with Sketch.

118-123. nap 2.rész: Honnan származik az akcentusod?

lanymajom /

Még pár hete az első önkéntes helyemen Pittwater-en találkoztam egy idősebb bácsival, aki azt a kérdést tette fel nekem, hogy honnan származik az akcentusom. Először nem értettem a kérdést. Mármint nem arról van szó, hogy nem tudtam magamban magyarra fordítani, hanem egyszerűen nem tudtam értelmezni. Miért kérdezi ezt tőlem és miért nem azt kérdezi, hogy honnan származom?

Az egyik nap sétálni indultunk a legközelebbi tengerparta, ahova magunkkal vittük a család kutyáját is. A part mentén a kutya összebarátkozott egy idős bácsi kutyájával, majd Kylie szóba elegyedett a tulajdonosával. Pár mondat után Kylie ugyanazt a kérdést tette fel a bácsinak, mint amit tőlem kérdeztek még pár hete; honnan származik az akcentusod? A bácsiról kiderült, hogy Ausztriából jött és már hosszú évek óta Ausztráliában él. Meg is jegyezte, hogy mindegy mennyi időt tölt el ebben az országban, az akcentustól nagyon nehéz megválni.

Miután a bácsi továbbment, megkérdeztem Kylie-t, hogy miért nem azt a kérdést tette föl neki, hogy honnan származik? Kylie azt felelte, hogy itt Ausztráliában nem illik ezt kérdezni, mert soha nem lehet tudni, hogy ki mióta él ebben az országban. Szerinte a bácsi épp ugyanolyan ausztrál, mint ő, ezért illetlen lenne azt kérdezni tőle, hogy honnan származik.

Ajánlatok