accomodation-stars Created with Sketch. 004-slumber Created with Sketch. 010-airbnb Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. 006-lamp Created with Sketch. 005-calendar Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button copy 14 Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. Combined Shape Created with Sketch. 002-departures Created with Sketch. Group Created with Sketch. 009-heart Created with Sketch. list Created with Sketch. megaphone Created with Sketch. 003-luggage Created with Sketch. Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon help Created with Sketch. Group 3 Created with Sketch. Facebook Created with Sketch. Instagram Created with Sketch. youtube Created with Sketch. Path Copy 2 Created with Sketch.

16 napos grönlandi expedíciós hajóút a világ egyik legelzártabb, legérintetlenebb részén!

utazomajom /

Az expedíciós hajó a Hurtigruten-flotta legújabb, a valaha épített egyik legkörnyezetkímélőbb darabja. Fedezd fel Grönland érintetlen természeti környezetét és az inuitok izgalmas kultúráját, tekintsd meg a lélegzetelállító fjordokat, gleccsereket és számos vadon élő állatot. Az éjféli nap folyamatos nappali fénnyel garantálja Grönland egyedülálló szépségének átélését. Az utazás csúcspontja a látványos az UNESCO világörökségét képező Disko-öböl, nagy jéghegyekkel, bálnákkal. A fedélzeten tudományos témájú prezentációkkal és előadásokkal (biológia, földrajz, geológia, fényképészet) készülnek a szakemberek. A 16 napos felfedezőúton találkozhatsz jegesmedvékkel, pingvinekkel, bálnákkal és semmihez sem fogható tájjal.

MEGNÉZEM

Az ár a következő szolgáltatásokat tartalmazza

 • Repülőút egy ismert légitársasággal Bécsből Reykjavíkba és vissza 23 kg poggyásszal
 • reptéri illetékek és biztosítási díjak
 • 15 éjszaka az MS Fridtjof Nansen fedélzetén
 • ellátás: teljes ellátás „plusz” reggelivel, ebéddel és vacsorával, korlátlan italfogyasztás az étkezések mellé az Aune és Fredheim éttermekben
 • tevékenységekben gazdag program, köztük szárazföldi felfedezőutakkal az expedíciós csapat kíséretében
 • partraszállások kis hajókkal, valamint fedélzeti és szárazföldi tevékenységek
 • tapasztalt, németül/angolul beszélő expedíciós csapat, amely előadásokat is tart, valamint a partraszállásokat és tevékenységeket is kíséri
 • fedélzeti WiFi
 • bakancsok, túrabotok és a tevékenységekhez szükséges felszerelések kölcsönzése
 • 1 db szél- és vízálló expedíciós kabát és 1 db újrahasznosítható vizespalack teljes árat fizető vendégenként
 • fedélzeti nyelv angol és norvég, a kiszolgáló személyzet tagjai többnyire beszélnek németül
 • minden transzfer az útiterv szerint
 • minden be- és kihajózási illeték, üzemanyagpótdíj

MEGNÉZEM

Útiterv

1. nap Érkezés – Reykjavík • Repülés Reykjavíkba, Izlandra. Érkezés, transzfer a kikötőbe és hajóra szállás. Az expedíció kezdete.
2–3. nap átkelés a Dánia-szoroson • utazás a Dánia-szoroson keresztül a Grönland felé vezető úton. Ez pontosan megegyezik a Vörös Erik által megtett útvonallal – állítólag ő volt az első európai, aki a szigeten letelepedett. Az Ön előtt álló felfedezésekre való felkészítés keretében az expedíciós csapat bemutatja Önnek a vadon élő állatok élőhelyeinek felkeresésekor követendő szabályokat, és elmagyarázza, hogyan kell tapintatosan mozogni az őshonos sarkvidéki közösségekben. A Science Center kutatóközpontban továbbiakat tudhat meg Grönland földrajzáról, vagy tudományos kutatási programon vehet részt. Ezután lehetősége nyílik igénybe venni a modern hibrid expedíciós hajó minden kényelmi szolgáltatását.

4. nap Qaqortoq • A grönlandi expedíciós tengeri utazás egy olyan városban kezdődik, amely már a történelem előtti időkben is lakott volt. Qaqortoq színpompás házai és buja tájai pompás díszletet teremtenek, amelyben a látogató felfedezheti a város gazdag kultúráját. Ismerje meg a helyi múzeumot és az ott bemutatott ritka eszközöket, vagy élvezze a csodaszép tájat egy, a közelben található tóhoz vezető séta keretében. Az expedíciós csapat végigkíséri Önt a Qaqortoqban tett látogatáson. Így képet alkothat magának a hagyományos és modern életmódról (időtartam kb. 1–2 óra). Lehetősége nyílik arra, hogy egy hagyományos kaffemik összejövetel keretében barátságos helyiekkel ismerkedjen meg (a helyszínen fizetendő).
5. nap Kvanefjord • A Sermersooq városnál található Kvanefjordhoz való megérkezéskor – amelynek a neve körülbelül azt jelenti, hogy „hely sok jéggel” – először tekintheti meg Grönland nyugati partjainak fenséges fjordjait. Tartsa készenlétben a fényképezőgépét, hogy rögzíthesse a csillogó jéghegyeket és a félig vízbe merült gleccsert, amelynek tiszta fehér színe kristálykék árnyalatokban csillámlik. Ezek a jégképződmények az északi sarkvidéki természet legszebb alkotásai közé tartoznak. Csak néhány ember veszi a bátorságot, hogy elmerészkedjen ebbe a félreeső fjordba, így valóban különleges élmény eltölteni itt egy napot. Az expedíciós csapat különleges helyeket fog itt kiválasztani az Ön számára, amelyeket szárazföldön fognak megközelíteni, hogy körutazás keretében élvezhessék a csodaszép tájat. Az expedíciós csapat igazi felfedező módra járja be Önnel a Kvanefjordot. Hajókázáson vehet részt, és vadon élő állatok után kutathat (a helyszínen fizetendő).
6. nap Maniitsoq • A mai cél Maniitsoq. Természetes csatornái miatt a település a „Grönland Velencéje” gúnynevet viseli. A közeli hegyekre lenyűgöző kilátás nyílik. A partról akár hosszúszárnyú bálnát is láthat. Ez a hely fontos átrakodási pont volt a rénszarvasbőr-kereskedelemben, és már 4 000 évvel ezelőtt lakott volt. Fedezze fel a helyi múzeumban a rozmáragyarból faragott figurákat,a hagyományos grönlandi ruhákat és számos műalkotást. Maniitsoq városában számos túralehetőség van, és különböző kilátópontok kereshetők fel. Ne szalassza el a lehetőséget, és elegyedjen beszélgetésbe a város vendégszerető lakóival is. Maniitsoq városát 1755-ben alapították, a neve „egyenetlen helyet” jelent, ami a városképet uraló sziklás dombokra és hegyekre utal. Élvezze az expedíciós csapattal tett látogatást Maniitsoq városkában, amelynek keretében múzeumlátgatásra és festői kilátópontok felkeresésére kerül sor (időtartam kb. 1–2 óra).


7. nap Sisimiut • Sisimiut 40 km-rel az Északi-sarkkör felett helyezkedik el, ahonnan a nyár csúcspontján jól látható az éjféli nap. Itt máig elevenen élnek a régi hagyományok, és a helyi múzeumban bővebben is megismerheti a Saqqaq kultúra eszközeit. Ha valamilyen különleges szuvenírt szeretne beszerezni, vásároljon egy sálat, egy sapkát vagy a pézsmatulok alsószőréből (qiviut) készült egyujjas kesztyűt, amely tízszer olyan meleg, mint a birkagyapjú. A grönlandi expedíciós tengeri utazás legszebb élményei közé tartoznak a felkeresett helyeken lakó őslakosokkal való találkozások – autentikus interakciók, amelyek mindenki számára emlékezetesek maradnak. Élvezze az expedíciós csapattal tett körutazást Sisimiut városában, amely Grönland második legnagyobb városa, és keresse fel a Sisimiut Múzeumot.
8. nap Ilulissat-jégfjord – UNESCO világörökség • Ma éri el a Disko-öblöt, a bálnák és fókák paradicsomát. Az Ilulissat-jégfjord nevű UNESCO világörökség általában előkelő helyen van Grönland nevezetességei között, és ma azt is megtudhatja, hogy miért. Tegyen sétát az expedíciós csapattal a jégfjordhoz (időtartam kb. 2 óra). A jégfjord és a régi inuit település, Sermermiut felé vezető úton élvezze a lélegzetelállító tájat. Csodálja meg a mélykék vízen haladó, a fehér, a szürke és a kék legkülönbözőbb árnyalataiban pompázó gigantikus jéghegyeket. Még ha nem is profi fotós, akkor is egyedülállóan szép képekkel fog visszatérni a fedélzetre. A csinos Ilulissat városba visszatérve aztán a tarkabarka házak között elfogyaszthat egy forró italt.
9. nap Vaigatsund • A sziklás Vaigatsund az utazás legészakibb pontja. Úgy fogja érezni magát, mint az első ember, aki megvetette a lábát ezen a földön. Napjainkban teljes egészében az anyatermészet kezében vagyunk, és az expedíciós csapat a legjobb partraszálló helyekre irányítja Önt, hogy felfedezhesse őket. Ha lehetséges, a partraszálló hajókkal kikötünk a parton, vagy opcionális kajaktúrákra vállalkozunk a jéghegyek között. Felkeresheti a Camp Frieda tábort, túrát tehet a tundrán, vagy testközelből szemlélhet meg egy gleccsert, és közben tanulmányozhatja a gleccserek mozgását. Tartsa készenlétben távcsövét és kameráját – a Disko-öbölben számos vadon élő állattal találkozhat, például kardszárnyú delfinnel vagy grönlandi bálnával, továbbá grönlandi fókával, hólyagos fókával, szakállas és gyűrűsfókával.
10. nap Evighedsfjord • Utunkat visszafelé, dél felé vesszük. A varázslatos és impozáns Evighedsfjordban tölthet el egy felfedező napot Kangerlussuaq település mellett. Hogy pontosan milyen kalandokban lesz része a helyszínen, az az adott napon fog eldőlni. Az Evighedsfjordot („az örökkévalóság fjordja”) egy jégsapka táplálja, amely hatalmas jéghegyeket borjadzik a 700 méter mély vízbe. Csodaszép hegygerincekkel rendelkező, ködbe borult hegyek övezik, amelyeket néhol kristálykéken csillámló jégbarlangok szakítanak meg. Itt az egyetlen úr a természet. A régió települései kizárólag kis, part menti halászfalvak. Mint mindig, ezúttal is szemügyre vesszük a sarkvidéki növény- és állatvilágot, köztük bálnákat és tengeri madarakat. Fedezze fel az expedíciós csapattal a fjordot, amely az örökkévalóságot szimbolizálja. Lélegzetelállító táj várja Önt.
11. nap Nuuk • Miután több napon keresztül félreeső, idilli jeges tájakat fedezett fel, ezúttal Grönland színpompás fővárosa Nuuk várja Önt. A 18 000 lakosú város lenyűgözi a látogatót a régi és épületek elegyével. Hasonlítson össze olyan régi épületeket, mint pl. a Hans-Egede-ház vagy a nuuki székesegyház a grönlandi parlament épületének ultramodern formavilágával. Látogasson el a nemzeti múzeumba, hogy lenyűgöző bepillantást nyerjen az 500 évvel ezelőtti helyi életről, és tekintse meg a hat Qilakitsoq-múmiát. Lehetősége van egy hosszú sétán részt venni a Paradise Valley völgyben és a Lille Malene hegy körül (a helyszínen fizetendő). Szeretettel várják Önt egy grönlandi jelmezes táncbemutatón, egy kóruselőadáson és egy kóstolón a meseszép Katuaq kultúrházban Nuukban (időtartam kb. 2 óra).
12. nap Ivittuut • Miközben ennek az elhagyatott szellemvárosnak a romjai között kóborol, alig fogja elhinni, hogy Ivittuut, az egykori bányászati kirendeltség, egykoron központi szerepet játszott a történelemben. A második világháború alatt az USA titkosan állomásoztatott itt csapatokat annak megakadályozására, hogy az alumíniumötvözetek előállításához használt ritka kriolit ellenséges kezekbe kerüljön. A készleteket ehelyett inkább Nagy-Britanniába szállították, és repülőgépek gyártásához használták őket, amelyek aztán az Anglia körüli légicsatában kerültek bevetésre. Fedezze fel az expedíciós csapattal a lenyűgöző szellemvárost, Ivittuutot. Némi szerencsével pézsmatulkok megfigyelése (időtartam kb. 1–2 óra).
13. nap Prins Christian Sund • A csaknem 100 kilométer hosszú Prins Christian Sund káprázatos vizeinek felfedezése. A sziklás gránithegyek lélegzetelállító kontrasztban állnak a sugárzó, fehér gleccserekkel. Tekintse meg a borjadzó jéghegyeket, és csodálja meg Aappilattoq falu tarka házait. A természet itt mindenek felett áll. Az itt látható állatok közé tartozik a gyűrűs- és szakállas fóka, amely a jégen piheni ki magát, valamint a jeges sirály és a lumma, amelyek messze a fejünk felett húznak el. Akár csukabálnát vagy hosszúszárnyú bálnát is láthat. Ha a jég megakadályozza a tengerszorosba való bejutást, vegye az irányt Grönland legdélibb pontja, a repedezett Kap Farvel felé.
14–15. nap Visszaút Izlandra • A tengeren töltött napok során újra összegezheti a tapasztalatokat, a fedélzeten található Science Center kutatóközpontban további érdekességeket tudhat meg Grönland érzékeny ökológiájáról, vagy egyszerűen kipihenheti magát. A hajóról esetleg tengeri madarakat vagy bálnákat is láthat, amelyek gyakran követik a hajónkat. Fedélzeti fotósunk értékes ötletekkel szolgálhat arról, hogy hogyan lehet a legjobb állatfotókat készíteni. „Happywhale” elnevezésű tudományos kutatóprogramunk keretében akár meg is számlálhatja az útközben látott bálnákat.
16. nap Visszautazás • Megérkezés Reykjavíkba, Izlandra a kora reggeli órákban és kihajózás. Transzfer a repülőtérre és repülőút visszafelé. Megérkezés Bécsbe, ill. Münchenbe, majd önálló hazautazás.
Megjegyzés: Az útvonal és a kiszállási helyek függenek az időjárástól, a szél- és a jégviszonyoktól, és ezekkel kapcsolatban a kapitány hoz döntést. A helyi időjárási és jégviszonyok miatt esetlegesen szükségessé váló programváltozások jogát fenntartjuk.

MEGNÉZEM

Ajánlatok