accomodation-stars Created with Sketch. 004-slumber Created with Sketch. 010-airbnb Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. 006-lamp Created with Sketch. 005-calendar Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button copy 14 Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. Combined Shape Created with Sketch. 002-departures Created with Sketch. Group Created with Sketch. 009-heart Created with Sketch. list Created with Sketch. megaphone Created with Sketch. 003-luggage Created with Sketch. Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon help Created with Sketch. Group 3 Created with Sketch. Facebook Created with Sketch. Instagram Created with Sketch. youtube Created with Sketch. Path Copy 2 Created with Sketch.

163. nap: Tanah Lot, cibetmacska kávé és a helyi piac

lanymajom /

Aznap a Tanah Lot templomban jártam, ahol kipróbáltam a cibetmacska ürülékéből kiválogatott kávészemekből készült kávét. Később miközben fuvart kerestem a környék utcáit és lakóházait is felfedeztem, este pedig egy piacra is eljutottam, ahol megnéztem hol vásárolnak a helyiek.

Tanah Lot

A Tanah Lot az egyik tengeri iránytemplom, ami a szigetet védi a gonosz szellemektől. A környék csodás, viszont kicsit kiábrándító a hatalmas tömeg. Én a délelőtti órákban látogattam meg a templomot, de a legtöbben később, naplementére érkeznek, ami valószínűleg még rosszabb lehet tömeg szompontjából. Ha elkerülnénk a turista áradatot, akkor a kora reggel lehet a legideálisabb.

Cibetmacska kávé

A templom közelében az éttermeknél találunk egy Bali Luwak Coffee nevezetű kávézót, ahol megcsodálhatjuk a tulajdonos srác három jól megtermett cibetmacskáját és megkóstolhatjuk a híres Kopi Luwak, azaz a cibetmacska ürülékéből kiválogatott kávészemekből készült kávét.

Érdekes Balinéz lakóházak

Miután kijöttem a templomból és megpróbáltam fuvart találni a Grab taxi alkalmazáson, megint egy kicsit sétálnom kellett, így keveredtem be a környék utcáiba, ahol megfigyeltem a helyi lakóházakat. Nagyon érdekes volt, némelyik úgy nézett ki, mintha templom lenne. Csodásak ezek a helyi utcák.  Fuvart végül nem találtam az applikáción, de szerencsére a helyiek pár dollárnak megfelelő rúpiáért mindig segítenek.

Helyi piac

Este Emáékkal Denpasarba egy helyi piacra mentünk, ahol élelmiszereket lehet beszerezni. A sziget északi részén található hegyekben mindenféle zöldség megterem, melyeket az árusok este értékesítenek, amikor elviselhetőbb az időjárás.


Az utazás előző napjairól, Thaiföldről, Malajziáról, Vietnamról, Ausztráliáról és Indonéziáról itt olvashatsz.

Ajánlatok