accomodation-stars Created with Sketch. 004-slumber Created with Sketch. 010-airbnb Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. 006-lamp Created with Sketch. 005-calendar Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button copy 14 Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. Combined Shape Created with Sketch. 002-departures Created with Sketch. Group Created with Sketch. 009-heart Created with Sketch. list Created with Sketch. megaphone Created with Sketch. 003-luggage Created with Sketch. Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon help Created with Sketch. Group 3 Created with Sketch. Facebook Created with Sketch. Instagram Created with Sketch. youtube Created with Sketch. Path Copy 2 Created with Sketch.

81-94. nap 3. rész: Olyan állatokat is láttam, amikről idáig nem hallottam

lanymajom /

Mivel egy nemzeti park kellős közepén tartózkodtam, így rengeteg érdekes állattal ismerkedhettem meg. Mutatom, hogy milyen állatokat láttam a Pittwater-en eltöltött két hét alatt.

1. wallaby

Egy idő után már teljesen természetes volt, hogy teregetés közben ott ugrál mellettem egy wallaby. Emlékszem, amikor legelőször megláttam az első napomon, mennyire megörültem neki. Olyan különlegesnek tűnnek nekünk ezek az állatok, a helyieknek viszont a wallaby mindennapos látvány.

2. erdei pulyka

-Nézd már, itt egy pulyka – mondta a velem együtt önkénteskedő lengyel lány.

-Mit keres itt egy pulyka? Ki tart itt pulykákat? – gondoltam.

Később megtudtuk, hogy Ausztráliában vadon élő pulyka is létezik.

3. kígyó látogatása a hostelben

Pont takarítani készültünk, amikor észrevettem egy kígyót a hostel folyosóján. Egyből hívtam a többieket és a tulajokat. Senki nem esett pánikba, mindenki hozta a fényképezőjét és követtük a kígyó útját. A tulaj szerint a tetőn egy oposszum család lakik, valószínűleg ezért mászhatott föl oda. Az nem derült ki végül, hogy milyen fajta volt csak annyi, hogy elvileg nem mérges kígyó.

4. tarisznyarákok

A hostelhez legközelebb eső strandot “crab beach-nek” nevezik, mivel rengeteg apró tarisznyarák lakik a parton. Kis lyukakba ássák magukat, de ha türelmesen várunk és nem mozdulunk, akkor előbúlynak az otthonukból.

5. kis sárgabóbitás kakadu

A kis sárgabóbitás kakadunak eléggé rikácsoló, már-már idegesítő hangja van, viszont szerintem nagyon különleges kis jószágok. A kakaduk társas madarak, csoportokban tengetik a napjaikat.

6. arany hálószövő pók

Habár eléggé hatalmas és kicsit félelmetes is ez a pók, de az emberre ártalmatlan.

7. kacagójancsi

A kacagójancsit sajnos közelről nem láttam, de a hangját lehetetlen elfelejteni, annyira különleges. Amikor legelőször meghallottam, azt hittem majmok tanyáznak valahol az erdőben. (Persze azok nem lehetnek, hiszen nem élnek majmok Ausztráliában.)

8. lantfarkú madár

A lantfarkúmadár egy nagyon ritka, különleges, a pávához hasonló madárfajta. A tulaj is nagyon izgatott lett, amikor meglátta, annyira különleges.

Kép illusztráció innen.

9. tarka varánusz

Habár Thaiföldön volt szerencsén vadon élő varánuszt megfigyelni, de tarka varánuszt fára mászni még nem láttam előtte.

10. ugró hangya

Ha ugró hangyát látsz, akkor azonnal menj el a közeléből. Elvileg nagyon fájdalmas a csípése és aki allergiás rá, annak elég komoly reakció léphet föl a bőrén.

Kép illusztráció innen

A cikk létrejöttét a GRÁNIT Bank támogatta

Ha egy igazán jó utazós bankkártyát szeretnél, akkor olvasd el a cikkünket a Platinum kártyáról!

Ajánlatok