accomodation-stars Created with Sketch. 004-slumber Created with Sketch. 010-airbnb Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. 006-lamp Created with Sketch. 005-calendar Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button copy 14 Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. Combined Shape Created with Sketch. 002-departures Created with Sketch. Group Created with Sketch. 009-heart Created with Sketch. list Created with Sketch. megaphone Created with Sketch. 003-luggage Created with Sketch. Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon help Created with Sketch. Group 3 Created with Sketch. Facebook Created with Sketch. Instagram Created with Sketch. youtube Created with Sketch. Path Copy 2 Created with Sketch.

179. nap: Megloptak!

lanymajom /

Mivel Banyuwangiból csak a délutáni vonatra kaptam jegyet, így délelőtt ráértem tervezgetni, számolgatni, hogy hogy állok pénzügyileg. Nem számított meglepetés fogadott, miután beléptem az internet bankomba.

Az eset még Balin történt, de csak most vettem észre. Mielőtt elindultam Ubudból, elmentem egy ATM-hez pénzt levenni, mivel a kelet-jávai vulkántúrák közben nem akartam ATM-et keresgetni. Már olvastam valahol a neten, hogy van egy elég necces ATM Ubud központjában, ahol már sokaknak lemásolták a kártyaadatait és leemeltek pénzt a számlájukról. Mivel én már egyszer vettem le itt pénzt és akkor semmilyen átverést nem érzékeltem, ezért döntöttem újra a szállásomhoz legközelebbi ATM mellett. Most nem voltam ilyen szerencsés, annak ellenére, hogy soha nem hagyok nagy elérhető összeget a számlámon, mivel a maradékot megtakarítási számlán tartom és minden egyes pénzfelvételkor szinte pontosan annyit helyezek onnan át, mint amennyire szükségem van. Ez most is így történt, viszont a csalók valamiért le tudtak emelni egy nagyobb tételt, mint amennyi elérhető volt, így negatívba helyezve a bankkártyával összeközött számlaszámomat. A leemelt összeg 2 millió rúpia volt, ami kb. 37.000 Ft-nak felel meg.

Egyből intézkedtem, felhívtam a bankot, hogy bejelentsem az esetet. A bankkártyát azonnal le kellett tiltani, mivel a bank csak így tudja megindítani a pénz visszaszerzésének folyamatát. Az ügyet egy formanyomtatványon kell jelenteni, aminek a kitöltése és visszajuttatása is egy kaland volt itt Kelet-Jáván, mivel azzal is eltelt egy jó kis idő, mire találtam egy kisboltot, ahol lehetett nyomtatni. Scanner nem szükséges, elég egy fényképet készíteni a kinyomtatott dokumentumról.

Habár először nagyon felbosszantott az eset, a bank végül pár nap alatt megoldotta és visszahelyezték az összeget a számlámra. Szerencsére ezen kívül volt még egy másik banknál vezetett számlámhoz tartozó kártyám is, amivel ki tudtam bekkelni az út hátralévő időszakát.

Itt található az ATM, ahol nem érdemes pénzt levenni Ubudban:

A Google térkép nem is jelzi, egy kis lépcsőn kell felmenni, ahol három ATM automata van egy helyiségben. Központi részen található, az út másik oldalán már a piac van.


Hasonló téma: Így vertek át egy taxiban Vietnamban, Saigonban

Ha elolvasnád az utazás előzményeit is, akkor kattints ide.

Ajánlatok