accomodation-stars Created with Sketch. 004-slumber Created with Sketch. 010-airbnb Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. 006-lamp Created with Sketch. 005-calendar Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button copy 14 Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. Combined Shape Created with Sketch. 002-departures Created with Sketch. Group Created with Sketch. 009-heart Created with Sketch. list Created with Sketch. megaphone Created with Sketch. 003-luggage Created with Sketch. Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon help Created with Sketch. Group 3 Created with Sketch. Facebook Created with Sketch. Instagram Created with Sketch. youtube Created with Sketch. Path Copy 2 Created with Sketch.

188. nap: Thaiföld keleti vs nyugati partja

lanymajom /

Hosszú út várt ma rám Kuala Lumpurból Ko Samiura, mivel a legkedvezőbben egy Krabira beiktatott kanyarral tudtam kijönni. Az eljutási lehetőségeken kívül arról is lesz szó, hogy Thaiföld keleti vagy nyugati partjára érdemes utazni.

Nyugat vagy kelet?

Mindkettő! Viszont a két régió időjárási különbözőségeire érdemes odafigyelni az utazás tervezése előtt. Thaiföld nyugati részén, az Andamán-tenger partján és a dél-keleti oldalon, a Thai-öböl mentén a monszun más időszakban van jelen. Míg Krabi, Phuket és a PhiPhi-szigetekre a legalkalmasabb időpont az európai tél, mivel májustól októberig sok a csapadék, addig a keleti oldalon októberen, novemberen és decemberen kívül szinte bármikor érdemes utazni, hiszen ott jóval kevesebb eső esik. Ha mindkét partot meg szeretnéd nézni, akkor a legideálisabb január és március között utazni.

Ezt az utat én november végén kezdtem Thaiföldön, a nyugati parton (Krabi, Ko Lanta, Phi Phi Don) decemberben jártam, ami egy kiváló időszaknak bizonyult. A keleti partra pedig májusban érkeztem, amikor is az időjárás egy kicsit változékony tud lenni, a fél napos esőzéstől az egész napos jó időig minden elképzelhető. Ekkor még nincs főszezon, a legtöbb turista a nyári hónapokban, júliusban és augusztusban érkezik, ami azt is jelenti, hogy ilyenkor alacsonyabbak az árak.

Eljutás Ko Samuira

1, repülővel

A szigeten van repülőtér, így országon belül illetve Kuala Lumpurból vagy Szingapúrból közvetlen repülőjárattal is utazhatunk, habár ez a legköltségesebb eljutási lehetőség.

A legközelebbi fapados repülőtér Surat Thaniban található, ahonnan kombinált busz és hajó jeggyel lehet továbbutazni.

2, hajó + busz/vonat

Az olcsóbb eljutás a busz vagy vonat és a hajó kombinálása. A jegyet az ország minden pontján bármely utazási irodában le lehet foglalni, de érdemes több helyen is érdeklődni, mivel lehetnek elétérsek. A három fő társaság, melynek kombinált jegyeit árusítják az irodák a Lomprayah, Sogserm és a Seatran. Samuin két kikötő is van, úgyhogy a jegy megvásárlása előtt érdemes azt is megnézni, hogy melyik van közelebb a szálláshoz és aszerint dönteni.

Ilyen volt az idő Krabiban májusban:

Ajánlatok