accomodation-stars Created with Sketch. 004-slumber Created with Sketch. 010-airbnb Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. 006-lamp Created with Sketch. 005-calendar Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button copy 14 Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. Combined Shape Created with Sketch. 002-departures Created with Sketch. Group Created with Sketch. 009-heart Created with Sketch. list Created with Sketch. megaphone Created with Sketch. 003-luggage Created with Sketch. Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon help Created with Sketch. Group 3 Created with Sketch. Facebook Created with Sketch. Instagram Created with Sketch. youtube Created with Sketch. Path Copy 2 Created with Sketch.

189. nap: Ezen a részen foglalj szállást Ko Samuin, ha kerülnéd a tömeget

lanymajom /

Összesen hat éjszakát töltöttem a szigeten, hármat a keleti részen, hármat pedig az eszméletlen zsúfolt és turistás Chaweng strandon. A mai cikkben leírom, hogy hol érdemes szállást foglalni, ha nyugalomra és autentikusabb nyaralásra vágynál.

Szállás

Első szállásom a Taling Ngam strand közelében volt, ami Chawenggel összehasonlítva ég és föld. Chaweng hangulata olyan, mint Bangkokban a Khaosan út, csak tengerpart extrával. Ezzel szemben a sziget keleti oldala azoknak ideális, akik inkább pihennének és a helyiek valódi életébe pillantanának bele.

Közlekedés

Ko Samui egyetlen hátránya, hogy tömegközlekedés nem létezik, csak a Nathon kikötő és Chaweng között, így aki nemcsak a parton feküdne, hanem felfedezné a szigetet, annak robogót kell bérelnie. Alternatív lehetőség a bicikli, amihez viszont nagyon nehéz hozzájutni, mivel szinte egyáltalán nincs rá igény. A szállástulajdonos segítségével végül a Lipa Noi parton sikerült a bicikli bérlést megoldani.

A környék

Taling Ngam egy nagyon nyugis környék. Az utak egyáltalán nem zsúfoltak, teljesen biztonságban éreztem magam biciklizis közben. A közeli partokon szinte alig lézengenek az emberek, habár azt el kell ismerni, hogy a sziget nyugati részén szebb a strand. Egy élmény itt bicózni a pálmák és a vízibivalyok között, útközben pedig bárhol megállhatunk valamelyik műanyag sámlis kifőzdében, ahol az árak jóval alacsonyabbak, mint Chawengen.

Ajánlatok