accomodation-stars Created with Sketch. 004-slumber Created with Sketch. 010-airbnb Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. 006-lamp Created with Sketch. 005-calendar Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button copy 14 Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. Combined Shape Created with Sketch. 002-departures Created with Sketch. Group Created with Sketch. 009-heart Created with Sketch. list Created with Sketch. megaphone Created with Sketch. 003-luggage Created with Sketch. Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon help Created with Sketch. Group 3 Created with Sketch. Facebook Created with Sketch. Instagram Created with Sketch. youtube Created with Sketch. Path Copy 2 Created with Sketch.

2018 legjobb vízparti nyaralóhelyei Európában

lanymajom /

Habár még messzinek tűnik a nyár, de lassan már érdemes elkezdeni a nyaralás tervezését. Ha még nem döntöttél, hogy idén hova utazz, akkor most segítünk. A Tripadvispor, a világ legnagyobb utazási portálja megválasztotta Európa legjobb tengerpartjait. Ha ezek közül választasz, akkor nagy baj nem érhet.

1. Playa de La Concha, San Sebastian, Spanyolország

“Csodálatos tiszta víz” – így jellemzi az észak-spanyolországi strandot az egyik olvasó. “Akár strandolásról, akár sétáról legyen szó, ez a part tökéletes választás egy kis kikapcsolódáshoz” – olvasható egy másik vélemény. Érdemes minél korábban érkezni, mivel délutánra szinte teljesen megtelik a part.

2. Elafonisi, Kréta, Görögország

Kréta délnyugati részén található Elafonisi maga az álom. Fehér homokos strand és kellemes hőmérsékletű, kristálytiszta víz fogad. A szárazföldről át lehet ide sétálni, hiszen a lagúna legmélyebb pontja csupán egy méter mély.

3. Praia da Falesia, Olhos de Agua, Portugália

A Farótól csupán 33 km-re található strand még nem olyan közismert, mint Lagos vagy Albufeira tengerpartjai, viszont a Tripadvisor olvasói szerint ez az egyik legjobb választás, ha Dél-Portugáliába utazunk.

4. Fügefa-öböl, Protaras, Ciprus

“Szellős, hosszú, csendes partszakasz. Étterem, bár, frissítők elérhető közelségben. A víz tiszta és gyerekekkel való felszíni búvárkodásra kiváló” – így jellemezte a strandot a Tripadvisor egyik magyar olvasója.

5. Bornemouth Beach, Egyesült Királyság

Angliára nem sokan gondolnak tengerparti nyaralási célpontként. Habár nincs olyan meleg, mint Európa mediterrán térségében, viszont pont ez az, ami vonzó lehet azok számára, akik vízközelben nyaralnának, de nem bírják a hőséget. A környék, Dorset megye kiváló túrázási lehetőségeket is kínál, ahol gyönyörű, sziklákkal övezett partszakaszokat is meglátogathatunk, mint például a Durdle Doort.

6. Kleopatra strand, Alanya, Törökország

A Kleoparta strand Alanya legszebb partszakasza. A strand jól kiépített, mosdók, sport pályák, éttermek, büfék állnak rendelkezésre. A víz viszont elég gyorsan mélyül és gyakran nagy hullámok jellemzőek, ami a vízi sportok kedvelőinek kedvez.

7. Spiaggia dei Conigli, Lampedusa, Olaszország

“A legjobb strand ahol valaha jártam.” – így jellemezte a Szicíliától délre található Lampedusa sziget partszakaszát az egyik olvasó. “A mediterrán régió legjobb strandja” – állítja egy másik. Nincsenek hullámok, sekély, tiszta, türkizkék víz, puha, fehér homokos strand. Kell ennél több?

8. Balos, Kréta, Görögország

Kréta egyik legcsodálatosabb tengerpartja a Balos lagúna. A Tripadvisoron kisgyerekes családoknak is bátran ajánlják, hiszen a víz sekély. A partszakasz közepesen kiépített, így ideális azoknak, akik szívesen szürcsölnének egy koktélt a napágyon fekve, de nem kedvelik a hatalmas épületekkel és hotelekkel határolt strandokat.

9. Playa de Ses Illetes, Formentera, Spanyolország

Ha a nyaralást inkább tavaszra vagy őszre csúsztatnád, akkor a Baleár-szigetek is egy jó választás, ahol ekkor is kiváló az időjárás, viszont tömegre már nem kell számítani. A Formentera sziget legszebb partszakasza a Playa de Ses Illetes, amelyet sokan csak a paradicsomként, illetve a tökéletes strandként említenek.

10. Playa de Las Canteras, Gran Canaria, Spanyolország

“A kedvenc helyünk. Mindig szívesen térünk vissza ide. Egy kávé a parton, az éttermek a bárok, az apály-dagály változása fantasztikus élmény” – meséli egy magyar olvasó a Tripadvisoron. Az év bármelyik szakaszában jó választás és más európai üdülőhelyekhez képest az árak is kedvezőbbek.


Forrás: https://www.tripadvisor.com/TravelersChoice-Beaches-cTop-g4