accomodation-stars Created with Sketch. 004-slumber Created with Sketch. 010-airbnb Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. 006-lamp Created with Sketch. 005-calendar Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button copy 14 Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. Combined Shape Created with Sketch. 002-departures Created with Sketch. Group Created with Sketch. 009-heart Created with Sketch. list Created with Sketch. megaphone Created with Sketch. 003-luggage Created with Sketch. Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon help Created with Sketch. Group 3 Created with Sketch. Facebook Created with Sketch. Instagram Created with Sketch. youtube Created with Sketch. Path Copy 2 Created with Sketch.

38. nap – Szilveszter Penangon

lanymajom /
Egy másik érdekes látványosság Penangon, amit nem érdemes kihagyni, az a Kek Lok Si templom. Az épületet azzal marketingelik, hogy Malajzia legnagyobb buddhista temploma. Habár Malajziában nem a buddhista a leggyakoribb vallás, ezáltal nem találunk olyan sok buddhista templomot, de a Kek Lok Si tényleg egy hatalmas, káprázatos épületegyüttes, amit kár kihagyni.

Nem csak a méretével kelti fel a figyelmet, hanem a különleges építészeti stílusával és a hangulatával is. A templom burmai, thai és kínai építészeti jegyekkel rendelkezik, ami egy igazán érdekes egyveleget alkot, és akkor a lampion díszítéseket még nem is említettem.
A templomhoz Georgetown-ból a 201,203 és a 204-es busz közlekedik. Belépő nincsen, habár ha felvonóval szeretnénk feljutni a felső szinthez, akkor azért fizetni kell, oda-vissza 6 ringitet, ami nagyjából 400 Ft-nak felel meg.

Penang hill

A templomhoz nagyon közel található a Penang Hillre közlekedő felvonó állomása, így ezt a két látványosságot akár egy nap alatt is meg lehet nézni. Aznap volt éppen szilveszter, így a felvonónál hatalmas sor állt, azt az információt kaptam, hogy kb. 2 órát kéne várni. Ekkor még azt hittem, hogy akkor kimarad a penangi látogatásomból a Penang Hill…

Szilveszter Penangon

A szilveszterem eléggé nyugisra sikeredett. Már korábban KL-ban is kérdezték, hogy miért Penangon szilveszterezek, hiszen ott nem sok minden történik. Ez végül is igaz. Úgy éreztem magam Georgetownban a part mentén, mintha valami falusi majálison lennék. Szinte csak helyiek ücsörögtek, többnyire családostul, turistákat csak elvétve láttam. A tűzijátékkal se volt szerencsém, mert nem Georgetown-ból lőtték, hanem kb. 10-20 km-rel arrébb, de azért valamit így is látni lehetett belőle. Éjfél után pedig mindenki felpattant a motorjára és dudálva haladt végig Georgetown fő útján. Viszont nem panaszkodom, hiszen így is tökéletesen zárult a 2016-os évem.
Aznapi költés: 3300 Ft

Ajánlatok