accomodation-stars Created with Sketch. 004-slumber Created with Sketch. 010-airbnb Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. 006-lamp Created with Sketch. 005-calendar Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button copy 14 Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. Combined Shape Created with Sketch. 002-departures Created with Sketch. Group Created with Sketch. 009-heart Created with Sketch. list Created with Sketch. megaphone Created with Sketch. 003-luggage Created with Sketch. Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon help Created with Sketch. Group 3 Created with Sketch. Facebook Created with Sketch. Instagram Created with Sketch. youtube Created with Sketch. Path Copy 2 Created with Sketch.

135-138. nap: Az iraki ingatlanos

lanymajom /

A Bruny-szigetről Hobartba való eljutásom eléggé emlékezetes lett. A helpx hostom csak a kikötőig tudott elvinni, viszont azt tanácsolta, hogy a kompon majd kérdezzek körbe, hátha valaki el tud vinni a városba, hiszen a legtöbben abba az irányba tartanak. 

Az út végül egy dolláromba se került, mivel a komp gyalogosoknak ingyenes és fuvart is sikerült találni, két Irakból származó férfi vitt be a központba. A fuvar keresés valóban gyorsan ment, hiszen az első sofőr, akit leszólítottam bólintott is, hogy mehetek velük.

A két férfi Melbourne-ből érkezett Tasmaniába kikapcsolódni. Az egyikőjük már hosszú évek óta ingatlanokkal foglalkozik. Elárulta, hogy már sok helyen járt a világban, de ilyen jól működő országot, mint Ausztrália még nem látott. Szerinte üzleti érzékkel vagy egy keresett szakmával könnyen meg lehet ebben az országban gazdagodni. Tapasztalt már olyat, hogy valaki 3000 dollárért vett egy földet Melbourne környékén, majd 5 év múlva a duplájáért adta el. Ismer olyan orvost is, akinek az éves fizetése bőven meghaladja a száz ezer dollárt. A férfiről azt is megtudtam, hogy 30 éve járt már Budapesten még a Margit-sziget és a Keleti pályaudvar nevére is emlékezett. Habár akkor nagyon tetszett neki, de azt mondta, most nem fektetne a magyar fővárosban ingatlanba, mert elég veszélyes. A fia pont nemrég vesztett el egy lakást Budapesten. A részletekre nem mertem rákérdezni, de kíváncsi lennék, hogy vajon mit értett a veszélyes alatt és hogyan veszthette el a fia a budapesti lakását.

A lenti galériába Hobartról csatoltam képeket.


Ha elolvasnád az előző délkelet-ázsiai és ausztráliai kalandokat is, akkor kattints ide.

Ajánlatok