accomodation-stars Created with Sketch. 004-slumber Created with Sketch. 010-airbnb Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. 006-lamp Created with Sketch. 005-calendar Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button copy 14 Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. Combined Shape Created with Sketch. 002-departures Created with Sketch. Group Created with Sketch. 009-heart Created with Sketch. list Created with Sketch. megaphone Created with Sketch. 003-luggage Created with Sketch. Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon help Created with Sketch. Group 3 Created with Sketch. Facebook Created with Sketch. Instagram Created with Sketch. youtube Created with Sketch. Path Copy 2 Created with Sketch.

4 igazán hatékony gyógynövény 

utazomajom /

Manapság az emberek a gyógyszergyárakban bíznak, ha valami problémájuk van. Nem mindig volt ez így, hiszen számos gyógynövény képes meglehetősen hatékony segítségre, de mára ez sokszor feledésbe merül. Mi most bemutatunk négy igazán hatékony gyógynövényt, ami a legtöbb problémádra gyógyírt jelenthet.

Gyógynövények

A magyar nyelv egyik legszebb tulajdonsága, hogy rendkívül beszédes nevekkel képes illetni bizonyos dolgokat. Pont így van ez a gyógynövényekkel is, hiszen a szó elárulja, hogy olyan növényekről van szó, melyek gyógyhatással rendelkeznek. Mivel már egészen az őskor óta ismernek az emberek ilyen növényeket, így a gyógyszerek megjelenése előtt is képesek voltak a fájdalomcsillapításra, a fertőtlenítésre és a különböző megbetegedések kezelésére.

Persze őseink már azt is tudták, hogy bizonyos gyógynövények milyen problémára és kiknél alkalmazhatóak. Éppen ezért egyáltalán nem mindegy, hogy mely életszakaszban és kiknél használhatunk bizonyos növényeket. Természetesen vannak olyanok, amiket bárki, bármikor kipróbálhat, de ettől függetlenül érdemes szakember segítségét kérni, ha gond van. Tájékozódás gyanánt nézz körül az Agyserkentő.hu egészséget támogató készítményei között, ahol természetes megoldásokat találhatsz rengeteg problémára.

Azok a bizonyos gyógynövények

Az első és leginkább közismert az a gyógynövény, amivel már egészen kiskorban is találkozhatunk, mégpedig a kamilla. A kamillának általában a virágzatát használjuk fel, amiből különböző főzetek, forrázatok, teák készülhetnek. Nagyon erős gyulladáscsökkentő és görcsoldó hatással rendelkezik, ezért előszeretettel alkalmazzák akár ülőfürdőként, de megfázás esetén inhalálva vagy teaként is. Kötőhártya-gyulladás esetén a szemre is kiváló, hála a benne található illóolajoknak, flavonoidoknak és glikozidjaiknak, továbbá a kumarinoknak.

A csalán a másik nagyon kedvelt gyógynövény, ami remek gyulladáscsökkentő, lázat csillapítani is jó választás, de az ízületek problémáira és hatékony megoldást nyújt. Hólyag- és vesekő ellen kiváló választás, akárcsak kávé helyett, hiszen élénkítő hatással rendelkezik. Pont emiatt terhesség alatt kerülendő.

Aki hűlt már meg, azelőtt nem újdonság, hogy a hársfavirág milyen jótékony hatással van a gyógyulási folyamatra és a hörghurutra is. Emellett pozitívan hat az idegekre a gyomorra és ha ülőfürdőként alkalmazzuk, akkor szebbé és egészségesebbé varázsolja a hajat és a bőrt.

Egy igazi, természetes C-vitamin bomba a csipkebogyó, amiből nagyon finom teát lehet készíteni, és emellett rendkívül magas a vitamintartalma. A már említett C-n kívül nagy mennyiségben tartalmaz A-, B-, K- és P-vitamint, vasat és magnéziumot is. Nagyon jó gyulladáscsökkentő hatással rendelkezik, valamint a csalánhoz hasonlóan jó hatással van a vesekő kialakulása ellen.

Érdemes tehát körülnézni a gyógynövények között, minden bajra található gyógyír!

Ajánlatok