accomodation-stars Created with Sketch. 004-slumber Created with Sketch. 010-airbnb Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. 006-lamp Created with Sketch. 005-calendar Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button copy 14 Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. Combined Shape Created with Sketch. 002-departures Created with Sketch. Group Created with Sketch. 009-heart Created with Sketch. list Created with Sketch. megaphone Created with Sketch. 003-luggage Created with Sketch. Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon help Created with Sketch. Group 3 Created with Sketch. Facebook Created with Sketch. Instagram Created with Sketch. youtube Created with Sketch. Path Copy 2 Created with Sketch.

Gondoltad volna? Már ennyiből kihozható egy 4 napos síelés a magyarok kedvenc síterepén! Még nem késő elindulni!

utazomajom /

Az utóbbi évek tapasztalatai alapján a megváltozott időjárási körülmények miatt februárban, vagy akár márciusban is számíthatunk friss hóra a környező országok hegycsúcsain. Így még nem késő, hogy egy síeléssel egybekötött havas kirándulást tervezzünk!

A Budapesthez legközelebbi kedvelt síközpont a szlovákiai Jasná az Alacsony-Tátrában. A Budapesttől 270 km-re található síkomplexum autóval 4 óra alatt elérhető, amely profi sportolók és kisgyerekes családok számára is megfelelő pályákkal rendelkezik. Összesen 44,5 kilométernyi pályarendszerrel, fun parkkal, freestyle pályákkal, sí-és snowboardoktatással és mindehhez 13 felvonóval várják a téli sportok szerelmeseit, ahol a hivatalos síszezon április végéig tart. Pályarendszer legmagasabb csúcsáról, a 2024 méteren fekvő Chopokról tiszta időben a Magas-Tátra hegyvonulata is látható.

A kiszemelt pályák közvetlen közelében is széles árfekvésben találni szálláshelyet, így mindenki a pénztárcájának megfelelően választhat apartmant vagy akár wellness szállodát.

A legolcsóbb apartmanok 2023.03.15-19-ig tartó hosszú hétvégére Jasná környékén, a Deménvölgyben már 10300 Ft/fő/éj-től foglalhatók 2 személy esetén, és már 6000Ft/fő/éj-től foglalható egy 4 fős családnak. Elérhető áron lehet találni wellness szállodát is (15 000 Ft/fő/éj-ért szállhatunk meg a Vera Jasná szálláson). Egyes neves hotelkomplexum már a szállásárba is beleépíti a síbérletet, ekkor nincs szükség külön bérletfoglalásra sem. Egyéb esetekben pedig a GoPass kártyát, regisztrálást követően vásárolhatjuk meg, akár már itthonról, hiszen ezzel a hosszú sorbanállást is elkerülhetjük. Ez szolgál majd síbérletként, vagy fürdőbelépőként. Mivel a síbérleteknél is bevezették a dinamikus árazást, így előre megnézhetjük melyek az olcsóbb napok, éppúgy, mint a repjegyek esetében.

A Gopass oldalán látható jelenlegi 4 napos bérletárak Jasná síközpontba.

A síelést követően pedig a kártyát mindenképpen tartsuk meg, hiszen ehhez a rendszerhez már számos osztrák és cseh síközpont csatlakozott, így később nem kell újra kiváltanunk!

Amennyiben a szállást és a síbérletet is lefoglaltuk, már csak egy teljeskörű biztosítást kell kötni, hogy nyugodtan indulhassunk a téli kikapcsolódásra. A téli sportok és utazások esetén ennek kiemelt jelentősége van, hiszen nem csak a pálya, de az utak is csúszósak lehetnek és bármikor könnyedén történhet olyan nemvárt esemény, amely talán kisebb valószínűséggel esik meg egy meleg helyen, egy all inclusive szállodában henyéléskor.

Ha most kötöd meg a sí utasbiztosításod, akkor 30%-os kedvezményt biztosít a Genertel az alábbi utazási célok esetén: Ausztria, Olaszország, Szlovákia, Csehország, Lengyelország, Németország, Románia, Bulgária, Bosznia-Hercegovina, Szerbia. A kedvezmény levonása automatikus a fenti országok választása esetén, kuponkód beírása nem szükséges.

A téli sportoláshoz, legyen szó hegyi túrázásról, szánkózásról, síelésről, vagy snowboardozásról, mindenképpen kiemelt fontosságú a biztosítás megléte, így ennek összegét is bele kell kalkulálnunk a kirándulás kiadásai közé.

A biztosítás kártérítést nyújt olyan esetekben is, ha előre nem látható okból meghiúsul a sítanfolyam, ha ellopják, vagy megsérül a saját vagy a bérelt sporteszköz, esetleg valami miatt a síbérletet nem tudjuk a teljes tervezett időszakban felhasználni. Megtéríti továbbá a balesetből eredő hegyi és helikopteres mentés költségét, illetve a biztosítás kiterjed sportbalesetből eredő csonttörésre, csontrepedésre is.

Egy helikopteres hegyi mentés sok millió forintba kerül, ami biztosítás nélkül a mi pénztárcánkat terheli.

Összegezve a 4 napos hosszúhétvége költségeit 4 fős család esetén egy főre vetítve:

  • Benzinköltség oda-vissza 540 km-rel kalkulálva: kb. 6500 Ft/fő
  • Autópályamatricák (Magyarországra érvényes heti és szlovák 10 napos esetén): 2100 Ft/fő
  • Legolcsóbb szállás 4 napra: 24 000 Ft/ fő
  • Síbérlet az adott időszakra (vannak kedvezőbbek is!): 73 600 Ft/fő
  • Biztosítás 4 fős család esetén: 5780 Ft  – tehát az egész család már napi ­1445* Ft-tól biztosított.

Kalkulációnk szerint, a jelenlegi árak alapján összesen 107 645 Ft-ból megoldható kiutazással, szállással, síbérlettel és biztosítással egy 4 napos szlovák sítúra az egyik legjobb síparadicsomban.

*A biztosítási díjat számos további tényező befolyásolhatja, így például a biztosított életkora, a biztosítási csomag típusa, kedvezményre jogosító egyéb körülmények.

A bejegyzés a Genertel támogatásával készült.

Ajánlatok