accomodation-stars Created with Sketch. 004-slumber Created with Sketch. 010-airbnb Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. 006-lamp Created with Sketch. 005-calendar Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button copy 14 Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. Combined Shape Created with Sketch. 002-departures Created with Sketch. Group Created with Sketch. 009-heart Created with Sketch. list Created with Sketch. megaphone Created with Sketch. 003-luggage Created with Sketch. Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon help Created with Sketch. Group 3 Created with Sketch. Facebook Created with Sketch. Instagram Created with Sketch. youtube Created with Sketch. Path Copy 2 Created with Sketch.

9 millió beadott vakcina: az oltási program sikerét ünnepelte az Emirates, és ízelítőt adott abból, milyen lesz a légiutazás a járvány után

utazomajom /

Az Emirates légitársaság sétarepüléssel ünnepelte ma az Egyesült Arab Emírségek oltási programjának sikerét. A légitársaság legújabb Airbus A380-as óriásgéppel végrehajtott sétarepülésen több mint 400 olyan utas vett részt, akik mindkét dózist megkapták a Covid-19 elleni vakcinából. Emellett a fedélzeti és a járatot kiszolgáló személyzet minden tagja szintén teljesen beoltott személyből állt.

Az Egyesült Arab Emírségekben jelenleg a világon az egyik legmagasabb az átoltottság: 90,22 adag/100 fő. Eddig közel 9 millió dózis Covid-19 vakcinát használtak fel a közel 10 millió lakosú országban. Ezzel párhuzamosan az Emirates légitársaság is elindította saját önkéntes oltási programját és alig három hónap alatt több mint 35 000 emirátusokbeli dolgozó kérte és kapta meg az oltást.

A légitársaság ma egy különleges járattal ünnepelte meg az ország oltási programjának sikerét. Helyi idő szerint 12 órakor szállt fel az EK2021-es különjárat a Dubaji Nemzetközi Repülőtérről, majd két és fél órás sétarepülést tett az Egyesült Arab Emírségek területe felett fedélzetén több mint 400 olyan utassal, akik már megkapták a Covid-19 elleni védőoltás mindkét dózisát. Emellett a fedélzeti és a járatot kiszolgáló földi személyzet minden tagja szintén teljesen beoltott személyből állt.

A sétarepülést az Emirates legújabb A380-as óriásgépével hajtották végre, amelyen már kipróbálhatták az utasok a légitársaság vadonatúj Premium Economy üléseit, megismerkedhettek mindhárom utasosztály megújult kabinbelsőivel, és természetesen elfogyaszthattak egy italt az óriásgép legendás fedélzeti lounge-ában.
Az utasfelvétel az ultramodern biometrikus technológia segítségével zajlott gyorsan és zökkenőmentesen. A Dubaji Nemzetközi Repülőtéren már 18 utasfelvételi pultnál és 15 beszállókapunál használják a biometrikus technológiát. Természetesen az EK2021 járat minden utasát letesztelték PCR gyorsteszttel felszállás előtt.
A különjáratra eladott jegyekből befolyó összeget az Emirates Airline Foundation, a légitársaság nonprofit jótékonysági szervezete kapja, amely világszerte támogatja a hátrányos helyzetű gyermekek életminőségének javítását célzó projekteket.

Ajánlatok