Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon icon-hotels Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon

49 milliárd forintjába kerül a Laudamotionnak, hogy 1500 forintért utazhatunk Mallorcára

2018. július 26. csütörtök, 22:01 - lanymajom
Hírek

A Ryanair szerint 150 millió eurós veszteséget termel idén a nemrég indult Laudamotion, melyet jelenleg 25 %-ban birtokol az ír fapados cég.

Korábban 100 millió eurós veszteséget vártak, de úgy néz ki, hogy ezt az összeget bőven meg fogják haladni. A Ryanair egyébként nemsokára 75 %-ával fog rendelkezni a Niki Lauda nevéhez köthető osztrák légitársaságnak. Emlékszel a sok 1.500-3.000 forintos jegyekre Mallorcára? Ha nem, itt visszanézheted. Látható volt, hogy nem fogják fedezni a pár eurós jegyek a költségeket.

Az írek úgy gondolják, hogy a veszteség oka az, hogy a Laudamotion menetrendjét túl későn hirdették meg, így a kelleténél nagyobb akciókra és alacsonyabb viteldíjakra volt szükség. A pénzügyi igazgató azt nyilatkozta, hogy tanultak a hibából, úgyhogy az a terv, hogy jövőre sokkal hamarabb fogják meghirdetni a menetrendet, így nem lesz szükség last minute akciókra.

A Laudamotionnek a magas kerozinár sem tett jót, hiszen üzemanyagszükségletüket nem előre foglalják le, mint a nagy légitársaságok, hanem a jelenlegi igény szerint vásárolnak. Továbbá a Lufthansával is meggyűlt a bajuk, akik a Ryanair szerint nem megfelelő módon szolgáltatják nekik az általuk bérelt repülőgépeket és azok karbantartását, illetve személyzetét.


Forrás

Borítókép forrása

Tudod miért ilyen olcsó a fapados? Ha nem, akkor olvasd el az alábbi cikkünket is!

Miért ilyen olcsó a fapados?

Talán ez is érdekelhet