accomodation-stars Created with Sketch. 004-slumber Created with Sketch. 010-airbnb Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. 006-lamp Created with Sketch. 005-calendar Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button copy 14 Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. Combined Shape Created with Sketch. 002-departures Created with Sketch. Group Created with Sketch. 009-heart Created with Sketch. list Created with Sketch. megaphone Created with Sketch. 003-luggage Created with Sketch. Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon help Created with Sketch. Group 3 Created with Sketch. Facebook Created with Sketch. Instagram Created with Sketch. youtube Created with Sketch. Path Copy 2 Created with Sketch.

5 erdei szálláshely, ahova elvonulhatsz ha már eleged van a világból

Katya /

Egyre felkapottabbak a nyüzsgéstől távol eső erdei faházak, ahová nyugodtan elvonulhatunk néhány napra, ha egy kis csendre vágyunk a természet közelében, ahol csak a madárcsicsergés hallatszik be és ahol hátrahagyhatjuk a káoszt és a gondokat. Általában csodaszép túraútvonalak közelében helyezkednek el, és minden adott, hogy egy kellemes hétvégét töltsetek el a világtól távol, teljes nyugalomban. Az alábbi öt szálláshely tökéletes választás lehet, hogy feltöltődjetek egy kellemes hétvégén.

A Fák Ölelése Vendégház, Bükkaranyos

Nemcsak a neve kedves, de a Bükk lábánál fekvő rönk vendégház minden négyzetcentiméteréből sugárzik a kedvesség. Az emeletes faházat hatalmas fenyőfák ölelik körbe, a terasz kiváló egy forró tea vagy melegítő ital elfogyasztásához, a kertben pedig kis szerencsével mókusokat is láthatsz. A házat csak egy családnak, párnak vagy baráti társaságnak adják ki, így minden kizárólag a bérlőké, összesen nyolc fő fér el kényelmesen. A Bükk csodaszép túraútvonalakat kínál, ha pedig elfáradtatok, az alsó teraszon egy hat fős jakuzziban lehet lazítani. Igény esetén kerékpárt is biztosítanak.

Kép forrása: a szállás Facebook-oldala

Kiskemence Faház, Szatta

Szatta egy picurka falucska Vas és Zala megye határánál, erdőkkel körülvéve. Itt aztán tényleg elbújhatsz a világ elől, térerő is alig-alig van, a világgal való kapcsolódást – ha mégis szükséged van rá – internet biztosítja. A gerendaház mindennel felszerelve kínálja a nyugodt pihenés lehetőségét, így ha nem szeretnéd, nem is kell emberek közé menned, csak élvezheted az Őrség által kínált változatos tájat, felfedezheted a környék sokszínű állat- és növényvilágát. Ha azonban mégis emberek közé merészkednél, érdemes a környékbeli falvak helyi ízeit is megkóstolni, illetve a vendéglátók által készített reggelit is sok értékelésben dicsérik. A Kiskemence Faházban öt fő számára van ágy, így párok, kisebb baráti társaságok, családok számára nyújthatja a külvilágtól való elvonulás élményét.

Kép forrása: a szállás Facebook-oldala

Meredély Kunyhószállás, Leányfalu

Ha romantikus elvonulásra vágysz, távol mindentől, mégis közel Budapesthez, ez a mesebeli kunyhószállás lehet a jó választás Leányfalun, a Dunakanyarban. A vintage szállás összes szegletét nagy gonddal alakították ki, hogy egy pár számára mindent biztosítsanak, ami csak egy romantikus hétvégéhez kelhet (külön csomagokat is kínálnak egyébként). A kis kunyhó egy hatalmas, hétszáz négyzetméteres kertben van az erdőben, bent egy hatalmas, puha ágy, székelydézsa és helyes kis teakonyha felel a kényelemért. A kunyhó a hegyen található, ugyanakkor nincs messze tőle a Duna-part sem, így változatos sétákat lehet tenni a környéken és jó kiindulópont a Dunakanyar felfedezéséhez is.

Kép forrása: a szállás Facebook-oldala

Erdei Kisház, Noszvaj

Noszvajon mintha gombamód nőnének a különleges, jobbnál-jobb szállások. Nem csoda, hiszen a falu kedvessége mellett a környék tele van remek túraútvonalakkal, Eger és a Szalajka-völgy is szinte karnyújtásnyira van, de sétatávra is kiélvezhetjük az őszi erdő csodáit, megnézhetjük a helyi kastélyt vagy az érdekes barlanglakásokat. A tó melletti Erdei Kisházban – nem is olyan kicsi házikó – a természetközeli otthonosság keveredik a modern megoldásokkal. A Kisház azoknak való, akik bár szeretik az erdő közelségét, nem akarnak teljesen lemondani a 21. századi megszokott kényelemről sem: így van wifi, tévé HBO-val és reggeli is, melyet házhoz lehet kérni vagy az 50 méterre lévő hotelben elfogyasztani. De emellett van még itt borospince, szauna és két dézsafürdő is a lazításhoz. A szálláson háromféle apartman van, így valószínűleg nem egyedül lesztek itt, ugyanakkor akár egy nagyobb család vagy társaság részére is kiváló lehet.

Kép forrása: a szállás Facebook-oldala

Zöld Kabin, Kismaros

A Dunakanyarban, az erdő szélén álldogál a Zöld Kabin, mely egy igazán bohém, otthonos házikó, nem messze Visegrádtól és Szentendrétől. A házikóhoz egy hatalmas terasz is tartozik, rajta egy hobbi üvegházzal, így legyen hó vagy eső, akkor is élvezheted a kinti lét örömét és a hegyekre néző kilátást, de a kertben gyakran feltűnnek mókusok is. A  fák alatt van hely tábortűznek és bográcsnak is, a zöld-terület pedig bizonyára a kis kedvenceknek is nagy örömöt okoz, ugyanis a szállás állatbarát.

Kép forrása: a szállás Facebook-oldala

A bejegyzés a Magyar Turisztikai Ügynökség közreműködésével készült. A listát teljes mértékben szubjektív nézőpontok alapján állítottuk össze, a vendégházakkal nem állunk kapcsolatban.

Ajánlatok