accomodation-stars Created with Sketch. 004-slumber Created with Sketch. 010-airbnb Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. 006-lamp Created with Sketch. 005-calendar Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button copy 14 Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. Combined Shape Created with Sketch. 002-departures Created with Sketch. Group Created with Sketch. 009-heart Created with Sketch. list Created with Sketch. megaphone Created with Sketch. 003-luggage Created with Sketch. Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon help Created with Sketch. Group 3 Created with Sketch. Facebook Created with Sketch. Instagram Created with Sketch. youtube Created with Sketch. Path Copy 2 Created with Sketch.

Legjobb hazai szállodák – Hotel Kapitány, Sümeg

utazomajom /

Top szállodákat bemutató sorozatunk második részében a méltán különleges sümegi Hotel Kapitánnyal ismerkedhetünk meg. Ebben a gyűjteményben legalább négy csillagos hazai szállodákat fogunk bemutatni. Célunk egy átfogó képet mutatni a magyarországi prémium szálláshelyekről. A hoteleket objektíven értékeljük, majd tízes skálán egy pontszámot adunk. Az eddigi cikkeket ide kattintva érheted el.

Hotel Kapitány

A szálláshely közvetlenül a Sümegi Vár lábához épült, Budapestről picivel több, mint két órányi autózással érhető el. A hotel előtt bőséges parkolóhely áll a vendégek rendelkezésre díjmentesen.  Az egész hotel, így a lobby berendezése is visszarepít minket a 13.-14. századba. A falat múltat idéző képek, használati tárgyak díszítik, és a személyzet is a kor hagyományos öltözetébe fogad. Már a lobbyból is jól látható a vár, amit estére ki is világítanak. A hotel kialakításának köszönhetően a szobák jelentős része is a várra néz, igazán különleges hangulatot teremtve ezzel.

p1250619

Wellness

A Hotel Kapitányhoz természetesen wellness is társul, ráadásul két szinten. A keleti stílusban készült létesítményben úszómedence, wellness medence, pezsgőfürdő és gyermekmedence is található. Utóbbi az emeleten, amit egy csigalépcsőn keresztül tudunk megközelíteni. Előnye, hogy amíg a pihenni vágyók a lenti részben élvezhetik a csendet, addig a gyerkőcök a fent pancsolhatnak, csúszdázhatnak. Nyári hónapokban szabadtéri medence is üzemel. Ezen kívül egész évben infra szauna, finn szauna, szoft szauna és gőzkabin is a vendégek rendelkezésére áll. Meglepő volt, hogy ottjártunkkor a hotel szinte teltházzal üzemelt, mégsem volt nagy tömeg a wellness részlegen. Valószínűleg a sok egyéb program miatt.

A szoba

Mi is várra néző erkélyes szobát kaptunk. A minibárban elfogadható árakkal találkoztunk. A szoba berendezése igényes, felszereltsége egy négy csillagos hotel szintjének megfelelő. Tiszta, jó minőségű törölközők és fürdőköpenyek vártak. Az internet sebessége tökéletes volt!

hotel kapitány

Étterem

A Múzeum Étteremben főleg vidéki ízekkel találkoztunk. A bőséges választéknak köszönhetően mindenki megtalálja a számítását. Különösen érdemes kipróbálni a sertésből készült ételeket: tepertőt, disznósajtot, szalonnákat, kolbászokat. Ezek alapjául a hotelhez tartozó sertéstelep szolgál, ahol az állatok hagyományos körülmények között élnek.
Ezen kívül a hotelhez két másik étterem is tartozik: Szent László Lovagkirály Étterem, ami egy kisebb, 150 férőhelyes étterem, középkori díszletekkel. A szállodához közel található a Várcsárda, ahol leginkább magyaros ételekkel találkozhatunk. Mi a sertésből készült babgulyást és a kakastöke pörköltet kóstoltuk meg. Étkezés alatt élő zene szólt, a gyerekek nagy csodálattal vették körül a különleges hangszeren játszó idős urat.

_1250775

Programok

A hotelbe látogató vendégeket rengeteg program várja. Természetesen az egyik legfontosabb a Sümegi Vár, amelyről hosszasan írtunk.

A város legnagyobb nevezetessége a Sümegi vár, amelyet az 1260-as években kezdtek el építeni. Egy kicsit utána olvasva megismertük a közel 880 éves vár történetét is, mégpedig hogy IV. Béla király kezdte az építtetését a 13. században.

A hotelhez tartozó kocsi és fegyvermúzeum a kicsiknek és nagyoknak egyaránt érdekes. A Lovardában gyönyörűen tartott lovakat simogathatunk, de erre az állatsimogatóban is lehetőségünk nyílik. A bátrabbak a lovaglást is kipróbálhatják.

lovagi torna

A legkülönlegesebb élmény azonban mindenki számára az egyedülálló Lovagi torna. A bemutató során megismerkedhetünk az íjászattal, fegyverekkel, csatacsillaggal, hajítóbárddal. A történelmi lovasjátékok során a spanyol magasiskola bemutatóját láthatjuk, főszerepben a lovagokkal és lovaikkal. Végezetül a lovas és gyalogos bajvívást tekinthetjük meg, pajzsokkal, buzogányokkal. Az egész bemutató humoros, érdekes, ismeretterjesztő formában tárja elénk az egykori lovagi életet. Ezt követi a Nagy Lovagteremben megrendezett Középkori lakoma, ahol a kor hagyományainak megfelelő ételeket szolgálnak fel, és az étkezés kézzel történik.

_1250760

Összességében elmondható, hogy az egész hotel személyzete nagyon kedves, segítőkész volt, családias hangulatot teremtett az ott tartózkodásunk alatt. Gyerekes családok részére kevés jobb lehetőséget találni a környéken, a programok kialakításakor a kicsik igényeit is figyelembe veszik. A hotelben esténként különböző előadásokat szerveznek: bábszínház, élő zene, táncos est.

Pozitívumok:

  • programok
  • kényelem
  • kedves személyzet
  • hangulat
  • magyaros ételek
  • Sümegi Vár közelsége

Negatívumok:

  • többször eltévedtünk a hotelben, labirintus szerű
  • a vár világítását 10 óra körül lekapcsolták

A sümegi Hotel Kapitányra a fentiek alapján az utazómajom 9.5 pontot ad. Családosoknak kifejezetten ajánljuk.

Ajánlatok