accomodation-stars Created with Sketch. 004-slumber Created with Sketch. 010-airbnb Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. 006-lamp Created with Sketch. 005-calendar Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button copy 14 Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. Combined Shape Created with Sketch. 002-departures Created with Sketch. Group Created with Sketch. 009-heart Created with Sketch. list Created with Sketch. megaphone Created with Sketch. 003-luggage Created with Sketch. Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon help Created with Sketch. Group 3 Created with Sketch. Facebook Created with Sketch. Instagram Created with Sketch. youtube Created with Sketch. Path Copy 2 Created with Sketch.

5 ok, miért látogasd meg Szlovénia természetes fürdőhelyeit

Katya /

Szlovénia igen szerencsés, ami a természeti kincseket illeti: csodaszép hegyek veszik körül, híres tavairól és vízeséseiről, van tengerpartja, a föld alatt pedig jelentős termál- és ásványvízforrásokkal rendelkezik, amelyre az évek során több természetes gyógyfürdő- és termálfürdőközpont is épült. Egy ilyen környezetben garantált a testet, lelket feltöltő kikapcsolódás. Hoztunk is rá 5 okot, miért látogasd meg valamelyik természetes szlovén spa-t!

1. Különleges gyógyhelyek

A gyógyvizes fürdők jótékony hatását már több ezer éve ismeri az emberiség, erről tanúskodnak a római fürdők maradványai is. Ma pedig még tudatosabban élvezhetjük a gyógyvíz áldásos hatásait. Szlovéniában a gyógyvíz mellett különféle terápiákon is részt vehetünk, ahol a helyi természeti kincsek segítségével ápolhatjuk a testet és a lelket. A megfelelő spa kiválasztásával élvezhetjük a jótékony tengeri vagy éppen hegyi klímát, a sóstavakból származó iszapot és sót, a természetes tőzeget és sok más természetes alapanyagot is felhasználnak a terápiákhoz. Ezek képezik Szlovénia 13 természetes gyógyhelyének alapját is: a Terme 3000 Moravske Toplicében, a Radenci Health Resort Radenciben, a Ptuj Thermal Spa Ptujban, a Rogaška Medical Centre Rogaška Slatinában, az Olimia Thermal Spa Podčetrtekben, a Zreče Thermal Spa Zrečeben, a Dobrna Thermal Spa Dobrnaban, a Thermana Laško Laškóban, a Čatež Thermal Spa Čatež ob Saviban, a Dolenjske Toplice Thermal Spa Dolenjske Toplicében, a Šmarješke Toplice Thermal Spa Šmarješke Toplicében, a Terme Portorož Portorožban és a Talaso Strunjan Strunjanban.

2. Készítsd fel az immunrendszered az őszre

Ha úgy érzed, jót tenne az immunrendszerednek egy kis erősítés az őszre, vagy eleged van már az állandó szipogásból, tüsszögésből vagy egyéb egészségügyi kellemetlenségből, akkor itt az ideje, hogy búcsút ints nekik és felturbózd védelmi rendszered. A szlovén fürdők szolgáltatásainak, az egészséges ételeknek és a természet élvezetének hála úgy jöhetsz haza a spaból, mint akit kicseréltek! Lazíts a szaunában, lélegezz fel egy sóbarlangban vagy tengerparton (mint például a Terme Portorožban vagy a Talaso Strunjanban), méregtelenítsd tested egy hatékony detox programmal és élvezd az egészséges és finom ételeket, amelyeket a környékbeli farmokról és piacokról szereznek be. Egy ilyen átfogó kezelés során olyan erősen térsz haza, hogy a vírusok messziről elkerülnek majd…

Utazómajom-tipp: Szlovénia híres nagy hagyományokkal bíró méhészeteiről és az azokból kinyert finom mézről is. A méz jótékony hatásai régóta ismertek, azonban nemcsak akkor érdemes a teába kanalazni pár kanállal, amikor már megfáztál, az immunrendszer erősítésében is fontos szerepe van, ezért ne hagyd ki a szlovén méz megkóstolását, sőt, különféle mézes terápiákra is benevezhetsz a helyi spakban.

>> További vizes kalandokat keresel Szlovéniában? Kattints az ide vonatkozó cikkünkre!

3. A fürdőn kívül is csodálatos természeti környezet vár

Miután kiáztattad magad valamelyik kellemes termálfürdőben és kipróbáltad a különféle terápiákat, ideje kicsit kilépni a fürdő ajtaján és felfedezni a környéket is! Szlovénia spajiban közös, hogy rendre gyönyörű, zöld környezet veszi őket körül, gyakran tengerpart vagy éppen tavak mellé épültek, de olyan is van, amelyik híres történelmi városok mentén található, mint pl. Ptuj vagy éppen Portorož. Ezért mindenképp indulj el gyalog, biciklivel vagy éppen egy nordic walk túrára, hogy kiélvezhesd a helyi természet szépségeit is.

4. Kiváló vendéglátás

A szlovéniai gyógyfürdők étlapjuk összeállításakor szorosan együttműködnek a helyi termelőkkel, így biztosítva, hogy válogatott, finom, helyi eredetű és biotermesztésből származó alapanyagok kerüljenek a tányérra. A legtöbb helyen ezért megízlelheted a helyi fogásokat, betekintést nyerhetsz a gasztronómián keresztül kicsit a szlovén kultúrába is, megkóstolhatod a helyi alapanyagokat és fogásokat, amelyek évszázadokon keresztül jelentős hatással voltak az itt élő emberek életére.

5. Gyerekkel, kettesben vagy éppen nagycsaláddal? Mindenre van szolgáltatás!

Sokszor az időhiány és a logisztika nehézsége miatt mondunk le a kényeztető spa-élményekről: nincs aki vigyázzon a gyerekre vagy éppen nincs számukra megfelelő program, ami lekötné őket. Szerencsére Szlovénia termálfürdői erre is fel vannak készülve, így legyen szó páros utazásról, gyerekkel vagy nagycsaláddal való kiruccanásról, biztos, hogy találtok megoldást. Számos termálfürdő rendelkezik aquaparkkal is (LINK A MÁSIK CIKKRE), ahol kisebb és nagyobb gyerekek is garantáltan le tudják foglalni magukat, de ha érkezne erősítés a nagyszülők részéről, akkor ők is kiválóan fogják magukat érezni a szlovén spak egyikében.

+1 Könnyen elérhető

Az sem elhanyagolható indok, hogy egy szlovén kiruccanás könnyen tervezhető, a gyógyüdülők Magyarországról autóval egyszerűen megközelíthetők. A legközelebbi termálfürdő kevesebb, mint 5 óra vezetéssel érhető el Budapestről, így akár egy hosszú hétvégére is elutazhatsz a spa-élményért.

Ha további inspirációra vagy információra vágysz szlovén pihenésed tervezéséhez, kattints ide!

szponzorált tartalom

Ajánlatok