accomodation-stars Created with Sketch. 004-slumber Created with Sketch. 010-airbnb Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. 006-lamp Created with Sketch. 005-calendar Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button copy 14 Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. Combined Shape Created with Sketch. 002-departures Created with Sketch. Group Created with Sketch. 009-heart Created with Sketch. list Created with Sketch. megaphone Created with Sketch. 003-luggage Created with Sketch. Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon help Created with Sketch. Group 3 Created with Sketch. Facebook Created with Sketch. Instagram Created with Sketch. youtube Created with Sketch. Path Copy 2 Created with Sketch.

Vizes kalandokért irány Szlovénia – 5 szuper termálvizes park az egész családnak

Katya /

Szlovénia gazdag termálvíz forrásokban, amelyeket az egész család kiélvezhet az ország aquaparkjaiban: legyen szó kalózos kalandról, régi rómaiakat vagy éppen afrikai állatokat megidéző tematikáról, Szlovénia szabadtéri termál parkjai közt biztos, hogy megtalálod azt, amelyik az egész családnak kikapcsolódást biztosít.

Hatalmas csúszdák, buzgárok, hullám- és élménymedencék, mesés kalandok, relaxáló „szigetek” és kényeztető masszázsok is várnak az alábbi listán felsorolt termálvizes aquaparkokban.

Terme Čatež

Szlovénia vizeihez számos legenda és mese is kapcsolódik, az ország természetes gyógyfürdői pedig előszeretettel idézik meg ezeket mókás kabalaállatok, különféle vízi attrakciók, különleges szálláshelyek formájában. A Terme Čatež is erre játszik rá: egy régi mítosz szerint Čatež egy huncut törpe volt, ő fedezte fel a víz forrását a térségben, amikor toppantására hirtelen víz tört fel a földből… Bárki is legyen a felfedezője, a környékbeliek több mint kétszáz éve élvezhetik a termálvizes forrásokat, erre épült a Terme Čatež is, amely hatalmas csúszdaparkkal, indiántáborral, kalózfaluval és wellness szolgáltatásokkal várja egész évben a családokat. A kültéri részen több mint tízezer négyzetméternyi vízfelület hívogatja a csobbanni vágyókat, a termálfürdő pedig kb. 150 km-re található a magyar határtól. Ez Közép-Európa legnagyobb vízi parkja.

Terme 3000 – Moravske Toplice

Biztos nem fog a família unatkozni, ha a magyar határtól mindössze 20 km-re fekvő Moravske Toplicén lévő Terme 3000-ban keresik a vízi kalandokat. A hatalmas fürdőkomplexumban 30 fedett és nyitott medence található, óriási vízi csúszdákkal, amelyek közül az egyik legnépszerűbb a Kamikaze, amelyben kvázi szabadesésben zuhanhatunk a medencébe, de az Aqualoop is igazi élmény. Ez egy 360 fokos hurkon vezeti végig a csúszókat mindössze 7 másodperc alatt, elérve így akár a 80 km/h sebességet is. Az adrenalin-dús vízi parkon túl a fürdő különlegessége a fekete gyógyvíz, amely 1175 méter mélyből tör fel az egykori Pannon-tenger mélyéről és igazi gyógyító, pihentető hatása van.

Terme Ptuj

Már a rómaiak is tudták, hogy micsoda természeti kincs bugyog Ptuj városa alatt. Nekik köszönhető a város első fürdőjének megalapítása, amelynek emlékei még ma is megtalálhatók a városban. Ptuj gazdag kulturális és történelmi öröksége mellett a fürdőzők egyik paradicsoma is, ahol több ezer négyzetméternyi vízfelület, lassú folyó, pezsgőfürdő, hullám- és élménymedencék szerepelnek a menün és itt van az ország egyik leghosszabb vízi csúszdája is. És míg a gyerekek kiélvezhetik a csúszdázást, addig a szülők az egykor a rómaiakat is megillető kényeztetésben részesülhetnek a fürdőkomplexum spa részlegén.

Terme Olimia

A Terme Olimia gyógyfürdő aquaparkja, az Aqualuna már messziről kiszúrható csúszdatornyával és az azt uraló óriás kobrával. Ki itt belép/csúszik igazi adrenalin fröccsre számíthat, hiszen a csúszdatorony csavaros csúszdáin túl a kobra száján is le lehet siklani. De nem ez az egyetlen „állatság” az Aqualuna vízi parkban, ahol a szédítő kígyón túl az Aqua Jungle-ben egy kalózhajó és életnagyságú, afrikai állatokról mintázott figurák is várják a lurkókat és gyermeklelkű felnőtteket.

Terme Banovci

Igazi mesés kalandban lehet része az egész családnak, ha a Terme Banovcit választják. Itt a gyerekek nemcsak, hogy tündérmesék szereplőivel játszhatnak, de maguk is mesehősökké „változhatnak” a vízi parkban, valamint Edi, a kalóz is minden nap más kalandra hív. A fürdő egy erdő szélén található, a látogató alhat a rusztikus hotelben vagy éppen a hotel faházai egyikében is, esténként tábortűz várja a családokat, a bevállalósabbak pedig kibérelhetik az egyik teljesen felszerelt családi sátrat is.

Ha további inspirációra vagy információra vágysz szlovén pihenésed tervezéséhez, kattints ide!

szponzorált tartalom

Ajánlatok