accomodation-stars Created with Sketch. 004-slumber Created with Sketch. 010-airbnb Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. 006-lamp Created with Sketch. 005-calendar Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button copy 14 Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. Combined Shape Created with Sketch. 002-departures Created with Sketch. Group Created with Sketch. 009-heart Created with Sketch. list Created with Sketch. megaphone Created with Sketch. 003-luggage Created with Sketch. Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon help Created with Sketch. Group 3 Created with Sketch. Facebook Created with Sketch. Instagram Created with Sketch. youtube Created with Sketch. Path Copy 2 Created with Sketch.

5+1 hely, ahol útközben is elfogadják a bankkártyádat

utazomajom /

Akár néhány napos üzleti utat, pár hetes nyaralást, vagy egy hosszabb hátizsákos utazást tervezünk, a legsarkalatosabb kérdés általában a pénz. Nem csak annak megléte, vagy hiánya, de az is, hogy azt milyen formában vigyük magunkkal: készpénzzel vagy bankkártyával utazzunk? Most mutatunk néhány praktikus, vagy épp meglepő helyet, hogy hol fogadják el menetközben a bankkártyádat.

Bankkartya2

#1 Utazási előkészületek – repülőjegy, szállás, bérelt autó

Ezeket már mind megteheted a bankkártyád segítségével, így gyakorlatilag jól ütemezheted a költésedet is. Ha időben nekiállsz az előkészületeknek, akkor néhány héttel, vagy hónappal korábban is megveheted már a repülőjegyed, vagy kifizetheted a szállást, a bérelt autód, vagy a kedvenc múzeumod/nemzeti parkod belépőjegyét, így ezekkel a tételekkel már eleve csökken a helyszínen költendő kereted és nem kell annyi pénzt magaddal vinned. Ráadásul nem is kell mindent egyszerre megvenni és lefoglalni, így sokkal könnyebb pénzügyileg is ütemezned az utazást. Bizonyos bankkártyákkal a szolgáltatásokból is további kedvezményben részesülsz. A Gránit Bank Platinum kártyájával például 10% kedvezményt kapsz az AVIS nemzetközi áraiból, de magasabb kategóriájú autó is járhat!

#2 Közlekedés – utazz busszal, taxival vagy uberrel

Nem csak a taxiban, vagy az uber sofőrnél tudsz külföldön a bankkártyád segítségével fizetni, hanem számos nagyvárosban (pl. az USA-ban Chicago-ban, vagy Washington D.C.-ben) a tömegközlekedésért is, vagy épp a hop on hop off buszokon is. Így nem kell attól tartanod, hogy bárhol ott ragadnál, ha nincs nálad készpénz, menetközben vagy előzetesen is tudod a közlekedésed finanszírozni a bankkártyád segítségével.

#3 Étkezés – a piacokon is fizess kártyával

Nyilván nem mondunk újdonságot azzal, hogy ma már a rengeteg étteremben lehet bankkártyával fizetni (ezt azért még azelőtt ellenőrizd le, mielőtt kirendelnél egy nyolcfogásos menüt készpénz hiányában), de gondoltad volna, hogy egyes országokban (pl. Új-Zélandon) az utolsó kis zöldséges bódénál a piacon is fizethetsz kártyával? Sőt, a bolhapiacokon is elfogadják és a pizzafutárnál is teljesíthetsz kártyával, ha házhoz kéred a vacsorádat. Ha a budapesti repülőtéren az ellenőrzés után éheznél meg, és van egy jó bankkártyád, akkor díjmentesen használhatod a Mastercard Lounge repülőtéri várót. Jó hír, hogy egy kártyával akár ketten is igénybe vehetitek a szolgáltatásokat. Akár a bécsi repülőtéren is!

Bankkartya3

#4 Templom – adakozz a bankkártyád segítségével

Bizony. Egyre több országban fogadnak el a templomokban bankkártyát és nem a belépőket értjük ide, hanem mise közben és végén az adományokat. Hongkongban és Új-Zélandon is úgy járnak körbe az adománygyűjtők, hogy viszik magukkal a terminált, de megtehetted mindezt a mise végén is egy külön pultnál. Tekintve, hogy az utazók között szép számmal akadnak vallásukat aktívan gyakorlók, így számukra ez bizonyára egy könnyebbség lehet.

#5 Csomagmegőrzők – ne cipekedj feleslegesen

Nem csak a végállomásokon, vagy a hotelek halljában hagyhatod már a csomagodat. Egyre több nagyvárosban (London, Párizs, Lisszabon, stb.) léteznek olyan cégek, amelyek kifejezetten arra specializálódtak, hogy a város bármely pontján le tudd tenni a bőröndöd. Így ha idő előtt kell elhagynod a szállásod, vagy épp még nem tudsz bejelentkezni, akkor sem kell magaddal rángatnod a poggyászodat. Jó hír, hogy ezeknél a megőrzőknél is már tudsz bankkártyával fizetni, így ha még a pénzváltás előtt lennél, vagy épp már az utolsó apróidat költenéd el, akkor sincs gond.

#+1 Automaták – amelyeknél már bármit (de tényleg bármit) megvehetsz

Ha azt hiszed, hogy a világ még mindig az üdítős és szendvics automatáknál tart, akkor nagyot fogsz nézni. Ausztrália számos pontján találsz már flip flop papucs automatát, reptereken telefontokot vagy épp füldugót vehetsz belőlük, de Abu Dhabiban már könnyűszerrel beruházhatsz automatából aranyra is. Az ún. ’Gold to go’ gépekből 1, 5, 10 grammos ’kiszerelésekben’ kapható az arany és boldogan fogadják el a bankkártyádat.

Gold machine

Bárhová is utazol, mindig vigyázz arra, hogy a kártyáidat ne tárold egy helyen és a kódot sose tartsd a közelükben, így biztos, hogy az utazásod gördülékeny és kellemes lesz majd. Ha jól választod meg a kártyád, akár 50 millió forintos utasbiztosítást is jár, szerte a világban! Legyen szó extrém sportokról, vagy búvárkodásról.

(x)

Ajánlatok