accomodation-stars Created with Sketch. 004-slumber Created with Sketch. 010-airbnb Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. 006-lamp Created with Sketch. 005-calendar Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button copy 14 Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. Combined Shape Created with Sketch. 002-departures Created with Sketch. Group Created with Sketch. 009-heart Created with Sketch. list Created with Sketch. megaphone Created with Sketch. 003-luggage Created with Sketch. Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon help Created with Sketch. Group 3 Created with Sketch. Facebook Created with Sketch. Instagram Created with Sketch. youtube Created with Sketch. Path Copy 2 Created with Sketch.

52. nap – buy it from me, 1 for 5, 2 for 10

utazomajom /
Ma is szerencsénk volt az időjárással, mivel egyáltalán nem esett és nem volt akkora köd se, mint az elmúlt napokban. Reggeli után újra a rizsföldeken való túra következett. Ma is megtudtunk egy-két érdekes dolgot a helyiek életéről. Kiderült, hogy manapság a fiatalok már szabadon dönthetnek, hogy kivel házasodnak, habár pár évvel ez előtt még nem így volt. Akkor még a szülők döntöttek arról, hogy kihez adják hozzá a gyerekeiket. A lányok manapság is elég fiatalon mennek férjhez és fiatalon szülnek. A lányok a szövéstől kezdve a rizs feldolgozásáig mindent megtanulnak a szülőktől.

A túra folytatódik

Ma is helyi asszonyok kísértek végig az úton minket, akik a túra végén a segítségükért cserébe szintén elég erőszakosan kínálták a portékáikat. Ma már a gyerekek is megjelentek, akik szinte még erőszakosabban akarták eladni a karkötőiket. Ebédnél körbe vette az asztalunkat egy gyerek csapat és végig azt hajtogatták: “buy it from me, 1 for 5, 2 for 10”. Szinte mindenki vett 2-őt, de ez nem volt nekik elég, tovább mondogatták a fenti mondatot. Az egyik kislány annyira kitartó volt, hogy szó szerint negyed órán át állt felettünk és végig ezt a mondatot ismételgette.
Miután visszaértünk Hanoiba, egy szlovák srác mondta a hostelben, hogy ő előre felkészült erre és színezőket és színes ceruzákat vitt a gyerekeknek. Annak nagyon örültek és egyből abba is hagyták a karkötő értékesítést. Ez egy jó ötlet és szép gesztus!
Lehet, hogy a rizsföldek tavasszal és ősszel a legszebbek, de egy emlékezetes 3 nap van mögöttem. Sárban, 10 fokban, ködben, esőben és gumicsízmában túrázni a rizsföldeken és a bambuszfák között egy felejthetetlen élmény volt.

Aznapi költés a túra árán kívül: 1.400 Ft

Ajánlatok