accomodation-stars Created with Sketch. 004-slumber Created with Sketch. 010-airbnb Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. 006-lamp Created with Sketch. 005-calendar Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button copy 14 Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. Combined Shape Created with Sketch. 002-departures Created with Sketch. Group Created with Sketch. 009-heart Created with Sketch. list Created with Sketch. megaphone Created with Sketch. 003-luggage Created with Sketch. Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon help Created with Sketch. Group 3 Created with Sketch. Facebook Created with Sketch. Instagram Created with Sketch. youtube Created with Sketch. Path Copy 2 Created with Sketch.

54. nap – Vietnam történelme egy helyi szájából

utazomajom /
A Halong-öbölbe nem csak előre leszervezett programcsomag keretei között lehet utazni, hanem egy másik alternatíva Cat ba szigete. A sziget ilyenkor télen eléggé kihalt, a szállásokat szinte ingyen adják. Én egy két személyes külön szobát 10 dollárért foglaltam két éjszakára, ami két fő esetén napi 700 Ft-ot jelent.

Foglalás

A szigetre a transzfert bármelyik utazási irodában le lehet foglalni Hanoiban, illetve a legtöbb szállás is kínál hasonló szolgáltatásokat. Én egy irányú jegyet vásároltam 15 dollárért, mivel a következő célpontom Ninh Binh lesz, ezért Hanoi kerülő lenne.
A transzferemet ugyan oda foglalták, mint az előre leszervezett Cat ba programra érkezőknek, így a buszon még idegenvezetőnk is volt, aki pár szót mondott Vietnamról út közben.

Vietnam története egy helyi szemével

Leginkább a vietnami háborúról beszélt, amit ők amerikai háborúnak hívnak. A háborúban Észak-Vietnam harcolt Dél-Vietnammal. Északot a kommunista Kína és a Szovjetunió, míg a déli oldalt az USA támogatta. A háború a francia kivonulástól kezdődött, majd 1975-ben az észak és USA titkos megegyezésével lett vége. A háború után észak lerohanta a déli oldalt, majd az ország egyesült. Az idegenvezető szerint 6 millió vietnami áldozata volt a háborúnak (wikipedia szerint 3), illetve amerikai oldalról pedig 60.000 fő. Az ország gazdasági lemaradását a háború okozta. Az idegenvezető állítása alapján az USA-tól 100 évvel, európai országoktól 80 évvel, Thaiföldtől pedig 15 évvel vannak lemaradva. Ennek ellenére a vietnami emberek szorgalmasak és keményen dolgoznak, hogy a fiataloknak már jobb jövője legyen. Elmondta, hogy habár hazája fejlődő ország, ő mégis nagyon büszke arra, hogy vietnami és most azzal üdvözöl minket (a csoportunkban 3 amerikai és 1 francia is volt), hogy mindenkit, köztük amerikaiakat, kínaiakat, franciákat szívesen látnak, mivel a turisták pénzt hoznak a gazdaságukba, aminek nagyon örülnek. Ja, és még azt is hozzátette, hogy Vietnam nagyon biztonságos ország, mivel itt nincsenek terrortámadások.

A nap további része

A délutánomat azzal töltöttem, hogy körbejártam az utazási irodákat Cat ba városban és lefoglaltam az elkövetkezendő napokra a programokat a legolcsóbb helyen. Holnap túrázni megyek a nemzeti parkba, holnap után hajókázni az öbölbe, azt követő nap pedig indulok tovább Ninh Binh-be. A szállásfoglalásomat végül egy nappal meghosszabbítottam, így összesen 3 éjszakát maradok a szigeten.
Aznapi költés: 8.000 Ft

Ajánlatok