accomodation-stars Created with Sketch. 004-slumber Created with Sketch. 010-airbnb Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. 006-lamp Created with Sketch. 005-calendar Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button copy 14 Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. Combined Shape Created with Sketch. 002-departures Created with Sketch. Group Created with Sketch. 009-heart Created with Sketch. list Created with Sketch. megaphone Created with Sketch. 003-luggage Created with Sketch. Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon help Created with Sketch. Group 3 Created with Sketch. Facebook Created with Sketch. Instagram Created with Sketch. youtube Created with Sketch. Path Copy 2 Created with Sketch.

68. nap – Oroszul kellene beszélnem?

utazomajom /
Nha Trangot annyira megszállták az oroszok, hogy az utazási irodákban és egyéb üzletekben orosz alkalmazottak dolgoznak és a vietnami eladók is tudnak pár szót oroszul. Nagyon durva. De az a legdurvább, hogy az oroszok el is várják, hogy a vietnamiak tudjanak oroszul. Az élelmiszerboltban egy idős orosz házaspár olyan flegmán beszélt (persze oroszul, úgyhogy nem értettem) a vietnami eladóval, hogy már engem zavart.

A másik hasonló story, hogy épp ülök a hostel közös helyiségében, majd bejön két fiatal orosz lány, gondolom a szállásárakról szerettek volna érdeklődni, de angolul nem tudtak, hanem oroszul kérdezték a recepciós srácot, aki pedig oroszul nem tudott. Mert miért is tudna egy vietnami oroszul? A csajok annyira felhúzták magukat ezen, hogy puffogva kivonultak.

Most jut eszembe, van még másik két hasonló történetem

Tegnap napozok a strandon, majd odajön egy pasi és elkezd oroszul magyarázni meg valamilyen brossúrát akart a kezembe nyomni, majd közöltem vele, hogy bocsi, nem tudok oroszul. De ő legalább kedvesen közölte, hogy akkor elnézést, azt hitte orosz vagyok. Amit mondjuk nem értek, hamarabb néznek olasznak vagy spanyolnak, mint orosznak, de hát itt a turisták 80 %-a orosz.
A következő történet pedig, hogy ülök a gyorsétkezdében, majd egy idős orosz hölgy szintén elkezd hozzám oroszul beszélni. Mondom neki angolul, hogy nem beszélek oroszul, de még ő néz furán rám, hogy nem érti, amit mondok neki.
Eszméletlen mik vannak. Jó lesz azért holnap innen elmenni.
Aznapi költés: 3.500 Ft

Ajánlatok