accomodation-stars Created with Sketch. 004-slumber Created with Sketch. 010-airbnb Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. 006-lamp Created with Sketch. 005-calendar Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button copy 14 Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. Combined Shape Created with Sketch. 002-departures Created with Sketch. Group Created with Sketch. 009-heart Created with Sketch. list Created with Sketch. megaphone Created with Sketch. 003-luggage Created with Sketch. Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon help Created with Sketch. Group 3 Created with Sketch. Facebook Created with Sketch. Instagram Created with Sketch. youtube Created with Sketch. Path Copy 2 Created with Sketch.

57. nap – Időutazás Vietnamban

utazomajom /
Vietnamban már a buszozás is egy élmény. Ahogy a védéki települések között haladunk tényleg olyan, mint ha időutazáson vennénk részt. A sorompót ember zárja, az út menti földeken tehén segítségével ekéznek és ha kell, ha nem, mindenki nyomja a zenélő dudát az autóban. Az viszont nem olyan szép látvány, amikor a műanyag székeket égetik az út szélén.

Van helyi busz?

Pár éve véletlenül összefutottam egy magyar párral Szicíliában, akikkel végül együtt stoppoltunk a Keresztapa forgatási helyszíneire. Emlékszem, hogy a pár férfi tagja mondta, hogy a vietnami utazásán neki az tűnt fel, hogy nem lehet azon a buszon utazni a turistáknak, amit a helyiek használnak, hanem csak külön turista buszokra szállhatnak fel. Ez nekem is feltűnt.
Egyik srác mondta, hogy Cat ba szigetén megkérdezte valamelyik utazási irodában, hogy honnan megy a helyi buszjárat a sziget egy másik pontjára, amire azt a választ kapta, hogy nincs helyi járat. Helyi járat tuti, hogy van, mert tegnap előtt mi is azzal mentünk a helyi idegenvezetőnkkel a nemzeti parkos túrára, csak a turistáknak nem árulják el, hogy mikor és honnan indul.
Igazából ez nem olyan nagy gond, mivel nem drága a taxi és a motoros taxi, illetve az utazási irodákban és a hostelekben lefoglalható transzfer, de tényleg érdekes, hogy milyen rendszert építettek ki a turisták szállítására.
Következő állomásom Ninh Binh, pontosabban Tam coc falu, ahol egyelőre csak a tópart körül sétáltam, viszont holnap megyek a csónakos kirándulásra, ahol elvileg csodás környéken fogunk csordogálni. Csak az eső ne essen!

Az akrobata

A nap fénypontja pedig az volt, amikor láttam egy patkányt a villanyvezetéken egyensúlyozva befutni egy épület padlására. Kár, hogy nem tudtam lefényképezni, mert haláli volt.
Aznapi költés: 5.700 Ft (Cat ba – Tam coc transzfer ára 2.400 Ft, szállás 1.700 Ft, többi pedig kaja és víz)

Ajánlatok