accomodation-stars Created with Sketch. 004-slumber Created with Sketch. 010-airbnb Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. 006-lamp Created with Sketch. 005-calendar Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button copy 14 Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. Combined Shape Created with Sketch. 002-departures Created with Sketch. Group Created with Sketch. 009-heart Created with Sketch. list Created with Sketch. megaphone Created with Sketch. 003-luggage Created with Sketch. Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon help Created with Sketch. Group 3 Created with Sketch. Facebook Created with Sketch. Instagram Created with Sketch. youtube Created with Sketch. Path Copy 2 Created with Sketch.

149. nap: Jó dolog a Couchsurfing, de nem árt elővigyázatosnak lenni

lanymajom /

Hiába van valakinek rengeteg referenciája a Couchsurfingen, az még nem jelenti azt, hogy valóban jó host lesz. Sikerült belefutnom egy olyan hostba, akinek rengeteg pozitív referenciája volt, viszont szinte semmiről sem tudtam vele beszélgetni, pedig az adatlapja alapján érdekesnek tűnt. Ez még nálam inkább csak a semleges élményhez tartozik, szerencsére nekem nem volt rossz tapasztalatom a CouchSurfinggel, de hallottam már cifra történeteket is.

Egyik ismerősöm legelső CS élménye elég “emlékezetesre” sikeredett. Amszterdamban szerette volna először kipróbálni a rendszert, majd kiírt egy “open requestet”, ami azt jelenti, hogy bárki meginvitálhatja az otthonába, amit persze nem kötelező elfogadni. A lány végül egy sráctól kapott meghívást, akiről később kiderült, hogy egy fantom profillal használta az oldalt. Az érkezése előtt pár nappal kapott tőle egy üzenetet, hogy ő nem lesz otthon este, majd a lakótársa fogja a lányt beengedni. Ekkor az ismerősöm még úgy gondolta, hogy ez bárkivel előfordulhat, még egyáltalán nem gyanakodott. Miután megérkezett a lakásba, a srác azt mondta neki, hogy vele egy ágyban kell majd aludnia. Az ismerősöm ekkor már kicsit furcsállotta a dolgot, de még mindig nem gyanakodott. Este inkább nem vette át az alvóruháját, hanem nadrágban és pulóverben feküdt be az ágyba, viszont amikor a srác arra kérte, hogy vegye le a ruháit, egyből kipattant az ágyból, összekapta a cuccait és azonnal elhagyta a lakást. Hajnalban egyedül Amszterdam egyik külvárosában szállást keresve, egy ilyen élménnyel a háta mögött megpecsételte az egész utazását.

Én azt gondolom, hogy a CS egy nagyszerű módja az idegen kultúrák, érdekes emberek megismerésére, viszont legyünk azért vele óvatosak, hiszen vannak olyanok, akik kihasználják a rendszert. Ha valakiről úgy érezzük, hogy valami nincs rendben, annál ne szálljunk meg, inkább fizessünk ki pár eurót/dollárt a szállásra, minthogy kellemetlen élményekkel térjünk haza. 


Persze senkinek sem szeretnénk elvenni a kedvét Couchsurfingtől, aki bizonytalan lenne, az olvassa el ezeket a cikkeket is, ahol csupa pozitív élményekről írtam.

Ajánlatok