accomodation-stars Created with Sketch. 004-slumber Created with Sketch. 010-airbnb Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. 006-lamp Created with Sketch. 005-calendar Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button copy 14 Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. Combined Shape Created with Sketch. 002-departures Created with Sketch. Group Created with Sketch. 009-heart Created with Sketch. list Created with Sketch. megaphone Created with Sketch. 003-luggage Created with Sketch. Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon help Created with Sketch. Group 3 Created with Sketch. Facebook Created with Sketch. Instagram Created with Sketch. youtube Created with Sketch. Path Copy 2 Created with Sketch.

60. nap -Tokaji, Tocai?

utazomajom /
Az gondolom mindenkinek megvan, hogy a szlovákok ékeskednek a Tokaji elnevezéssel, de arról ki hallott már, hogy az olaszok és az argentinok is? Ezért is jó utazni, mert minden nap meg tudnak lepni valami olyan információval, amire nem is számítottam.

Hue kirándulás

Mára befizettem egy Hue városi kirándulásra, mivel az uralkodói síremlékek elég messze találhatóak a belvárostól, így egyszerűbb volt megoldani, mint motoros taxit bérelni. A kirándulás ára 8 dollár, amibe egy kiadós, svédasztalos ebéd is beletartozott.
A csapatból egy argentin fiúval és egy svájci lánnyal beszélgettem leginkább. Mind a ketten érdekesek voltak. A lánynak az utazása, pontosabban az útiterve volt érdekes, a fiú pedig érdekes dolgokat mondott. A csaj elrepült Kambodzsába, majd fél éven belül földön tervez hazajutni Svájcba Közép-Ázsia és Oroszország érintésével. Bangladest és Pakisztánt viszont nem meri egyedül nőként bevállalni, úgyhogy azért néhol kénytelen lesz repülni, viszont az ötlete szerinte 80 %-ban kivitelezhető.

Tocai – Tokaji

Miután kiderült, hogy magyar vagyok, az argentin srác elárulta, hogy ő pedig fél olasz. A szülei Észak-Olaszországból származnak, ahol pár éve a borászok eléggé megharagudtak a magyarokra. Friuli-Venezia-Giulia régióban 2007-ig létezett egy olyan bor, hogy Tocai Friulano, viszont a magyarok megtámadták az EU-nál, mivel megtévesztő az elnevezés magyar Tokajival. Az EU 1993-ban nekünk adott igazat, a törvény pedig 2007-ben életbe is lépett.
Az igazából nem derült ki, hogy mi köze van a srácnak a borokhoz, viszont azt még elárulta, hogy Argentínában is van egy, az olasz Tocai-hoz hasonló elnevezésű bor, amit viszont minden további nélkül értékesíthetnek, hiszen őket nem tudják a magyarok semmilyen felületen beperelni. Azt azért hozzátette, hogy egyszer nagyon szeretne eljönni Magyarországra és megkóstolni a mi Tokajinkat, csak amikor náluk Argentínában a nyári szabadságolások vannak, akkor nálunk épp tél van és fagyoskodni nem szeretne.
A tegnapi rossz élményeken pedig már túl vagyok. Ma egy valószínűleg Hue-ból származó specialitást ettem, mivel Hanoiban nem láttam ilyen ételt. Tészta zöldségekkel és disznóhússal, földimogyorós szósszal tálalva. Csillagos 5-ös volt és még olcsóbb is, mint a tegnapi borzalom.
Aznapi költés: 5.300 Ft

Ajánlatok