accomodation-stars Created with Sketch. 004-slumber Created with Sketch. 010-airbnb Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. 006-lamp Created with Sketch. 005-calendar Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button copy 14 Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. Combined Shape Created with Sketch. 002-departures Created with Sketch. Group Created with Sketch. 009-heart Created with Sketch. list Created with Sketch. megaphone Created with Sketch. 003-luggage Created with Sketch. Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon help Created with Sketch. Group 3 Created with Sketch. Facebook Created with Sketch. Instagram Created with Sketch. youtube Created with Sketch. Path Copy 2 Created with Sketch.

73. nap – Ilyen az online vállalkozói élet

lanymajom /

A mai cikkben immáron harmadik felvonással lesz arról szó, hogy miképpen lehet finanszírozni egy hosszú utazást.

A helyhez nem kötött szellemi munka, avagy a digitális nomádság

Ahogy már korábban is említettem, Saigonban egy fiatal amerikai házaspárnál Couchsurfingelek. A pár férfi tagja vállalati gazdálkodást és menedzsmentet tanult az egyetemen és már akkor elhatározta, hogy ő nem szeretne valaki másnak dolgozni, hanem egy olyan saját vállalkozást hozna létre, amivel helytől függetlenül dolgozhat.

Alkalmazottként csak pár hónapot dolgozott, majd később szabadúszó munkákkal, projektekkel foglalkozott, melyeket egy erre szakosodott honlapon, az upwork-ön talált. Később rájött, hogy a sales neki nagyon jól megy, úgyhogy kézenfekvőnek találta az ezzel a szaktudással foglalkozó saját vállalkozás elindítását. Jelenleg partnereinek értékesítési konzultációt nyújt, illetve segít nekik új vevőkre, megrendelésekre találni, mellyel növelhetik az árbevételüket. A vállalkozás egyre jobban megy, jelenleg hárman viszik, a páron kívül még egy tagot vettek be a csapatba, aki projekt menedzseri feladatokat lát el.

Hogyan lehet a srác szerint átültetni ezt a történetet a gyakorlatba? Szerinte először is ki kell találni, hogy mi az a terület, amiben igazán kiemelkedőek vagyunk, majd folyamatosan bombázni a különböző vállalatokat, akik érdeklődhetnek a szolgáltatásunk iránt e-mailes, esetleg telefonos megkeresésekkel. Jake napi 30-50 “hideg megkereséses” e-mailt küld ki, amiben pár sorban bemutatja a céget, illetve a portfólióját, melyek közül csak 1-2 %-ból lesz valós üzlet, majd a partnereinek ugyanilyen módon keres üzlettársakat. Már egy külön szoftvert használ az e-mailek kiküldésére, így igazából csak a kutatásra megy idő.

Vietnam előtt éltek már Thaiföldön és Mexikóban is, ahonnan szintén a vállalkozásból szerzett bevételből tartották el magukat.

Jake üzleti tanácsai és sales-el kapcsolatos írásai ezen az oldalon olvashatóak. 

Kíváncsi vagy az előző történetekre is? Ha elolvasnád a thaiföldi, malajziai és vietnami kalandokat, akkor kattints ide.

Ajánlatok