accomodation-stars Created with Sketch. 004-slumber Created with Sketch. 010-airbnb Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. 006-lamp Created with Sketch. 005-calendar Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button copy 14 Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. Combined Shape Created with Sketch. 002-departures Created with Sketch. Group Created with Sketch. 009-heart Created with Sketch. list Created with Sketch. megaphone Created with Sketch. 003-luggage Created with Sketch. Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon help Created with Sketch. Group 3 Created with Sketch. Facebook Created with Sketch. Instagram Created with Sketch. youtube Created with Sketch. Path Copy 2 Created with Sketch.

118-123. nap 1.rész: Ez a család bemutatta, hogy lehet kisgyerekkel élni és utazni külföldön

lanymajom /

A Lorenz család egy jó példa arra, hogy kicsi gyerekkel is lehet utazni, illetve külföldön élni. Laktak már Laoszban, de egy európai hátizsákos utazásra is magukkal vitték a kislányukat.

Következő tasmaniai hostom egy Scottsdale-ben élő fiatal család volt. Az ott tartózkodásom alatt viszont csak az anyukával és az 5 éves kislánnyal, Sofiával találkoztam, mivel az apuka éppen távol volt. Kylie férje már több mint 10 éve olajmérnökként dolgozik egy hajón Nyugat-Ausztráliában. Általában 3 hetet dolgozik egyfolytában, majd utána 2-3 hetet tölthet otthon.

Kylie végzettsége szerint tanár, viszont jelenleg nem tanít, mivel a közeljövőben bővíteni szeretnék a családot, így nem akarja nagy stressznek kitenni magát. Jelenleg a lakásukat airbnb-n adják ki, így ennek a működtetésével foglalja le magát, amikor a férje nincs otthon.

Miután a kislányuk megtanult beszélni, a család Laoszba költözött egy évre. Kylie egy helyi iskolában tanított, ahol a gyerekek többnyire angolul sajátították el a tantárgyakat. Nagyon jól érezték magukat Délkelet-Ázsiában, de egy idő után visszavágytak Tasmaniába, mivel hiányzott nekik a tiszta és rendezett ausztráliai élet. Pár hónap otthonlét után viszont úgy döntöttek, hogy újra útra kelnek és elutaznak Európába, ahol 12 hét alatt felfedezik a kontinenst; Stockholm, Koppenhága, Hamburg, Amszterdam, Franciaország, Olaszország és Görögország érintésével. Az útra persze Sofiát is magukkal vitték.

Szerinted jó egy kisgyereknek, hogy ennyit utaznak vele? Vajon fel tud fogni valamit az utazásból?

Tettem fel a kérdést Kylie-nak. Ő úgy gondolja, hogy mindenképp előnyös, ha kicsi gyerekkel utazunk vagy esetleg külföldre költözünk, hiszen a gyerek már kiskora óta megtanulja elfogadni a különböző kultúrákból érkezett embereket. Szerinte sokkal barátságosabb és nyitottabb gyerek válik azokból, akiket a szüleik magukkal visznek külföldi utazásaikra. Sofia ezen felül rengeteg lao és francia szót elsajátított és annak ellenére, hogy egy éve nem használja ezt a tudását, anyukája szerint a jövőben nagyon hasznos lesz, hiszen sokkal könnyebben vissza tudja majd hozni, mintha a 0-ról kezdene el franciát tanulni.

Mennyiben más a gyerekkel való utazás? 

Sofia megszületése előtt Kylie és férje hátizsákos módon, alacsony költségvetéssel, hostelekben megszállva utaztak, viszont a kislánnyal már inkább az airbnb-t részesítik előnyben és sokkal lassabban utaznak, mint előtte, illetve igyekeznek olyan programokat választani, amit Sofia is élvez.

Ajánlatok