accomodation-stars Created with Sketch. 004-slumber Created with Sketch. 010-airbnb Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. 006-lamp Created with Sketch. 005-calendar Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button copy 14 Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. Combined Shape Created with Sketch. 002-departures Created with Sketch. Group Created with Sketch. 009-heart Created with Sketch. list Created with Sketch. megaphone Created with Sketch. 003-luggage Created with Sketch. Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon help Created with Sketch. Group 3 Created with Sketch. Facebook Created with Sketch. Instagram Created with Sketch. youtube Created with Sketch. Path Copy 2 Created with Sketch.

80. nap – Sydney és környéke teljesen elvarázsolt

lanymajom /

Mivel holnap indulok az első önkéntes (helpx) munka helyszínemre, a Ku-ring-gai Chase Nemzeti Parkban található Pittwater Youth Hostelbe, ezért Sydney-re első körben csak két napom van. (Az önkénteskedés után még valószínűleg jövök vissza, úgyhogy később még többet is felfedezhetek ebből a nagyszerű városból.) Ezt a két napot úgy osztottam fel, hogy első nap Sydney üzleti központját fedezem fel, második napomon pedig buszra szállok és megnézem a híres Bondi Beachet és környékét.

Eljutás a Bondi Beachez

333 és 380-as busz a belvárosból
Eljutási idő: kb. 45 perc
Menetrend információ ezen az oldalon.

A tömegközlekedés igénybevételéhez egy Opal kártyára lesz szükségünk, amit a vonatállomásokon tudunk megvásárolni. A kártyára minimum 10 dollárt lehet legelőször feltölteni, de amennyiben a repülőtérről érkezünk, akkor minimum 20 dollárt kell a kártyára helyezni, mivel a repülőtéri vonat transzfer 16 dollárba kerül. A kártyát nemcsak az állomásokon, de a 7-Eleven üzletekben, benzinkutakon és egyéb partnerüzletekben is fel tudjuk tölteni.

Mit lehet csinálni a Bondi Beachen?

A napozás, szörfözés és pihenésen kívül az alábbi séta- és kirándulási lehetőségek vannak a környéken:

1, Bondi – Coogee sétaútvonal (én ezt egy későbbi alkalomra hagyom)

Coogeeból a 373, 374 és az M50-es busszal tudunk visszajutni a városközpontba

2, Watsons bay és a South head heritage trail (én ezt választottam a mai napra)

A Watsons bay-ből a 324 és a 380-as busszal vagy komppal tudunk visszamenni Sydney CBD-be.

Watsons bay és környéke

Én Bondiból gyalog közelítettem meg a Watsons bay-t, viszont ezt az útvonalat a 380-as busszal is megtehetjük. Habár ez a táv kb. 5,5 km hosszú, de érdemes végigsétálni, hiszen felfedezhetjük, hogy milyen a Sydney környéki külvárosi élet. Csodálatosan rendben tartott, tiszta utcákon vezetett végig az utam, ahol minden 500 méteren valamilyen zöldterület vagy természetvédelmi terület fogadott. Útközben leginkább a Diamond Bay Reserve sziklás partszakasza tetszett, ami kb. pont félúton van Bondi és a Watsons bay között.

A Watsons bay-nél érdemes egy kis sétát tenni a Sydney Harbour Nemzeti Parkban, a Gap Bluff sétaútvonalat és a south head heritage túrát semmiképp se hagyjuk ki.

A south head heritage túra egy kicsit el van rejtve, induljunk el Cliff Streeten a strand felé, majd onnantól már táblák jelzik az ösvényt. A séta gyönyörű, vadregényes, sziklás part mentén halad.

Ez a Sydney és környéke valami csoda. Rengeteg öböl, zöld terület, strand és vízpart található a város körül. Számtalan természetjárási- és aktív pihenési lehetőség várja a helyieket és az ide látogató turistákat.

Kíváncsi vagy az előző történetekre is? Ha elolvasnád a thaiföldi, malajziai és vietnami kalandokat, akkor kattints ide.

Ajánlatok