accomodation-stars Created with Sketch. 004-slumber Created with Sketch. 010-airbnb Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. 006-lamp Created with Sketch. 005-calendar Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button copy 14 Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. Combined Shape Created with Sketch. 002-departures Created with Sketch. Group Created with Sketch. 009-heart Created with Sketch. list Created with Sketch. megaphone Created with Sketch. 003-luggage Created with Sketch. Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon help Created with Sketch. Group 3 Created with Sketch. Facebook Created with Sketch. Instagram Created with Sketch. youtube Created with Sketch. Path Copy 2 Created with Sketch.

124-134. nap 2.rész: Ez egy nem mindennapi család

lanymajom /

Justus, a helpx hostom kétszer emigrált Ausztráliába. Először Melbourne-ben dolgozott, ahol egy színész azt javasolta neki, hogy menjen haza Bécsbe és végezzen el egy színitanodát, majd képesítéssel jöjjön vissza Ausztráliába, hiszen ezzel a szakmával biztos, hogy fog találni munkát.

Justus így is tett, hazament Bécsbe, képesítést szerzett, majd végzett színészként tért vissza. Valóban talált munkát és még egy telket is tudott venni a Bruny-szigeten, ahol akkoriban potom pénzért lehetett földhöz jutni.

Justusnak három fia van. A legidősebb talán 35 év körüli lehet, a középső 18, a legfiatalabb pedig 15 éves. Azt hiszem mind a háromnak más az anyja, de kettőnek biztosan. A legidősebb ott lakik velük a ház túloldalán, neki felesége és egy kislánya is van már. A nagy fiának az anyja, azaz a hostom volt felesége is valahol ott lakik a környéken, többször is láttam a ház körül. Justusnak jelenleg egy kb. 32 év körüli hong kongi felesége van, akivel 2 éve házasodtak össze. A lány önkéntes munkán vett részt nála, innen jött az ismeretség. 

A felesége játéktervező mérnökként dolgozott Kínában egy gyárban mielőtt jelentkezett a working holiday vízumra. Ausztrália után hazament dolgozni egy évet, majd két éve érkezett vissza Justushoz a Bruny-szigetre. A beszélgetésünkből azt vettem ki, hogy hiányzik neki Hong Kong és a városi élet, illetve a karrier lehetőségek. Ezen az apró szigeten egyáltalán nem, de még Tasmaniában se tudna elhelyezkedni a szakmájában.  

A hostom 15 éves fia valahol máshol él, de ő is elég sokat járt ott a környéken. A 18 éves fia pedig Hobartban lakik, vele nem találkoztam. Németül csak a legidősebb fia beszél, de ő is inkább angolul válaszol vissza az apjának, ha ő németül szól hozzá. Érdekes volt hallani, hogy a nagy fia ausztrál, a 15 éves fia pedig brit akcentussal beszél. A legkisebb fiának egy angol nő az anyja, a nagy fiú anyja pedig szintén osztrák származású, de a fiú már Ausztráliában született, úgyhogy az iskolában könnyen elsajátította az angol nyelvet.

Ajánlatok