accomodation-stars Created with Sketch. 004-slumber Created with Sketch. 010-airbnb Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. 006-lamp Created with Sketch. 005-calendar Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button copy 14 Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. Combined Shape Created with Sketch. 002-departures Created with Sketch. Group Created with Sketch. 009-heart Created with Sketch. list Created with Sketch. megaphone Created with Sketch. 003-luggage Created with Sketch. Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon help Created with Sketch. Group 3 Created with Sketch. Facebook Created with Sketch. Instagram Created with Sketch. youtube Created with Sketch. Path Copy 2 Created with Sketch.

A lengyel LOT az új nemzeti légitársaságunk? Közvetlen járatok Ázsiába és Amerikába!

utazomajom /

A LOT lengyel légitársaság akkor került igazán a radarjaink látókörébe, amikor 2017 júliusában bejelentette közvetlen járatát az Egyesült Államokba (New York). Izgatottan vártuk az indulás pontos dátumát, végül 2018-ban hozta létre bázisát Budapesten. Május 5-én a LOT 787-8-as Dreamlinere délben felszállt Ferihegyről, ezzel pedig sok utazásért rajongó életében nyílt egy új fejezet.

7 év után ismét közvetlenül repülhettünk Budapest és New York között.

Közvetlen járatok

A Budapestről közvetlenül elérhető városok listája folyamatosan bővül. Mondanunk sem kell, hogy mennyi előnnyel jár, ha közvetlen járatot választunk átszállásos helyett. Az egyik legfontosabb természetesen a jóval kevesebb repülési idő, a kisebb ökológiai lábnyomról nem is beszélve. Tranzit esetében nagyobb esély van arra, hogy a csomagunk adott esetben nem érkezik meg a végső célállomásra. Vannak olyan repülőterek, ahol átszálláskor is újabb biztonsági kapun kell áthaladnunk: ilyenkor minden nálunk lévő folyadékot (100ml-nél nagyobb) ki kell dobnunk és adott esetben a repülőtéren pótolni.

  • New York (heti három alkalommal, áprilistól heti négy, a nyári menetrendben napi járatok)
  • Szöul (heti három alkalommal)
  • London City (városi repülőtér, napi járat)
  • Brüsszel (fő repülőtér, napi járat)
  • Prága (napi járat)
  • Varsó (napi járat)
  • Bukarest (napi járat)
  • Szófia (napi járat)
  • Belgrád (napi járat)
  • Stuttgart (napi járat)
  • Krakkó (napi járat)

További előnyök

Egyre több normál (nem fapados) légitársaságnál is tapasztalhatjuk, hogy a hosszú távú járataik esetében sincs a jegyárban feladható poggyász. Ezzel szemben a LOT-nál turista osztályon is a 8 kg-os kézipoggyász mellé 23 kg-os feladható poggyászt vihetünk magunkkal. Az árban természetesen a fedélzeti ellátás is benne van, tehát a meleg étkezés biztosított. Ami az alkoholokat illeti: a bor és a sör ingyenes, továbbiakért fizetni kell.

Kiugranál karácsony előtt New York-ba bevásárolni, vagy csak megnéznéd a fényeket? Közvetlen járattal, 10 óra alatt oda, 8 óra 30 perc alatt vissza 133.200 forintért foglalhatod is! Példa dátum: december 5-12

Új nemzeti légitársaságunk?

A légitársaság kiemelt figyelmet fordít arra, hogy az utas valóban úgy érezhesse, mintha egy haza légitársaság járatával utazna. A LOT a Magyarországról induló járatok esetében igyekszik magyar légiutaskísérőkkel dolgozni, ezáltal nyelvi nehézségek sem merülhetnek fel. Már a beszállításnál magyarul köszöntik az utast, illetve a pilóták angol és lengyel tájékoztatóit is lefordítják magyar nyelvre.

A fedélzeti szórakoztató rendszer által kínált videós tartalmak között megtalálhatóak magyar szinkronos, vagy magyar feliratos filmek is. Emellett természetesen a repülési útvonalat, adatokat is folyamatosan nyomon követhetjük.

Utazás gyermekkel

Manapság a légitársaságok egyre több figyelmet fordítanak a családos utazókra. A gyermekeknek a hosszútávú járatokon lehetőség van speciális gyerekmenü rendelésére. Csecsemőknek a Baby Meal menüt ajánlják, vagyis üveges húsételt és desszertet, az idősebbeknek pedig a Child Meal menüt, amely hideg előételt, meleg főételt, desszertet és gyümölcsöt tartalmaz.

A gyerekek a LOT minden menetrend szerinti járatán ajándéktárgyat kapnak a fedélzeten: könyvecskéket társasjátékkal és játékokkal, rajzeszközt, ifjú utas oklevelet, valamint matricát, melynek köszönhetően a fedélzeten töltött idő nem fog elnyúlni, és az út kellemesen telik majd. Az USA-ba, Kanadába vagy Pekingbe utazó legifjabb utasok egy LOT logóval díszített előkét kapnak ajándékba.

Fejlesztések

A légitársaság Business utasok számára a budapesti repülőtéren közel 200 négyzetméteres várót alakított ki. A hatvan ülőhelyes prémium Business Lounge meleg ételeket kínál, illetve zuhanyzókkal felszerelt. Az üzleti utasok díjmentesen használhatják az új várót.

A LOT Légitársaság ajánlatait ide kattintva tudod megnézni!

szponzorált tartalom.

Advertisement

Ajánlatok