accomodation-stars Created with Sketch. 004-slumber Created with Sketch. 010-airbnb Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. 006-lamp Created with Sketch. 005-calendar Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button copy 14 Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. Combined Shape Created with Sketch. 002-departures Created with Sketch. Group Created with Sketch. 009-heart Created with Sketch. list Created with Sketch. megaphone Created with Sketch. 003-luggage Created with Sketch. Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon help Created with Sketch. Group 3 Created with Sketch. Facebook Created with Sketch. Instagram Created with Sketch. youtube Created with Sketch. Path Copy 2 Created with Sketch.

A Carpalis alagút szindróma speciális kezelési eszköze: a chrisofix ortézis

utazomajom /

A kéztőalagút szindróma, melyet sokan carpal tunnel szindrómaként is emlegetnek, egyre több embert érint. Ez esetben a panaszok a csukló területére lokalizálódnak. Szerencsére létezik egy speciális eszköz, mellyel enyhíthetők a panaszok, méghozzá a chrisofix ortézis.

Mit érdemes tudni a kéztőalagút szindróma kapcsán?

A rendellenességben a tenyér mozgatásában, érzékelésében szerepet játszó idegek nyomás alá helyeződnek, ez a probléma pedig tartósan fennáll, így különféle tünetekben nyilvánul meg. Ilyen például a zsibbadás, a bizsergés az ujjakban, de akár fájdalmas panaszok is megjelenhetnek. Eleinte rövidebb ideig észlelhetők, később már a nyugodt alvást is megzavarhatják. Segítséget jelent egy efféle állapotban a chrisofix ortézis, mely beszerezhető a Rehaker.hu csukló- és ujjrögzítőinek kínálatából! Rendszeres alkalmazásával mérsékelhetők a tünetek. Ideális megoldás többek között a csukló éjjeli nyugalomba helyezésére.

Az eszköz kifejezetten a kéztőalagút szindrómával küzdők számára lett kifejlesztve, azonban javasolt műtétek utáni időszakban, ínhüvelygyulladásnál vagy csuklótáji porckopás fennállásánál egyaránt.

A szokatlan zsibbadások mielőbbi felismerése döntő fontosságú a kezelés szempontjából. Sajnos a legtöbb esetben későn helyeződik fókusz az orvoslására. A kialakulásának hátterében sok-sok tényező állhat, kezdve a túlerőltetéstől egészen az olyan hétköznapi elfoglaltságokig, mint amilyen a laptop használata, a házimunka, de egyes sporttevékenységek szintén kiváltó okként szerepelhetnek.

Megelőzés szempontjából érdemes nagyobb hangsúlyt fektetni a terhelést mérséklő megoldásokra.

A chrisofix ortézis alkalmazási körülményei

A speciális eszközt éjszaka történő használatra tervezték a pihentetés, illetve nyugalomba helyezés megoldásaként.

Az érintett területre helyezendő, majd ezután elvégezhető a ráformázás. Kerülendő azonban a gyakran végzett formázgatás, ez ugyanis hatással lehet a stabilitására hosszabb távon.

A felhelyezés során az alkar a radiális oldalával helyezendő a csuklórögzítőbe, a ráformázást pedig fiziológiás pozitúra megtartásával kell végrehajtani. A tépőzáras pántok segítségével egyszerűen rögzíthető a hüvelyk és mutatóujj közötti területen, valamint a csukló és az alkar adott szakaszán.

Praktikus használatot tesz lehetővé, ez leginkább mosható szivacsos betétjének és légáteresztő kivitelezésének köszönhető. Szintén mellette szól, hogy röntgenezés mellett is használható.

Gyógytornával az izomerő javításáért!

Az ortézis rendszeres alkalmazása mellett célszerű mielőbb beiktatni a gyógytornás kezelést is. A szakember által vezetett gyakorlatokkal nem csupán a fájdalom enyhíthető, hanem az izomerő is javulhat, sőt, a későbbi túlterhelés esélye is csökkenthető.

Érdemes speciális ortézist igénybe venni már a kezdeti időszakban, hiszen a megelőzés létfontosságú a későbbi állapot szempontjából.

Ajánlatok