accomodation-stars Created with Sketch. 004-slumber Created with Sketch. 010-airbnb Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. 006-lamp Created with Sketch. 005-calendar Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button copy 14 Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. Combined Shape Created with Sketch. 002-departures Created with Sketch. Group Created with Sketch. 009-heart Created with Sketch. list Created with Sketch. megaphone Created with Sketch. 003-luggage Created with Sketch. Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon help Created with Sketch. Group 3 Created with Sketch. Facebook Created with Sketch. Instagram Created with Sketch. youtube Created with Sketch. Path Copy 2 Created with Sketch.

A kommunikációs készség fejlesztése társasjátékokkal

utazomajom /

Társasjátékokból igazán bőséges a választék, sokan nem is tudják, mi alapján válasszanak közülük. A tanácstalanok kedvéért most olyan ismert játékokat mutatunk be, amelyek segítségével egyszerűen fejleszthető a kommunikációs képesség: a beszéd, az írás, az érzelemkifejezés és ezáltal a kreativitás is.

Játék a szavakkal

Az ember az egyetlen lény a Földön, mely szavakkal képes kommunikálni. A nyelvünk egy nagyszerű jelrendszer, egy eszköz arra, hogy tudassuk a többiekkel, hogy vagyunk, mit érzünk, mit gondolunk.

Sokak számára azonban mindez nehezen megy: nem képesek ily módon kifejezni önmagukat. Itt nem a még beszélni nem tudó csecsemőkre vagy a még írni nem tudó ovisokra kell gondolni! Megfelelő módon kommunikálni valóban nem egyszerű, de játékosan fejleszthető ez a képesség is. 

A Compaya társasjáték és puzzle webshop számtalan olyan társast, kártyajátékot kínál, melyet használva bővíthetjük a szókincsünket, gyakorolhatjuk az asszociációt, létrehozhatunk egy mesét, vagy éppen kreatív módon fejezhetjük ki érzéseinket, gondolatainkat.

A szavakkal való játékok mindig is népszerűek voltak, itt gyerekek és felnőttek is találnak megfelelő társast kommunikációs képességük fejlesztéséhez.

Sztorikocka – Story Cubes

Egy egyszerű és nagyszerű játék a Sztorikocka, mely kis helyet foglal. Óvodások, iskolások, de akár felnőttek is remekül szórakozhatnak vele, teljesen személyre is szabhatják a szabályokat. 

A zsebünkben is elférő kis doboz 9 darab dobókockát tartalmaz, mindegyiken különböző jelek, figurák, szimbólumok találhatók. A feladat az, hogy ezekből az ikonokból hozzunk létre egy történetet: mindegy, hogy ez egy romantikus mese, egy regénybe illő kaland vagy egy horrorisztikus történet lesz-e! A lényeg, hogy jól szórakozzunk – akár egyedül állunk neki a történetfabrikálásnak, akár egy partin versengünk a legkreatívabb sztoriíró címért!

A Story Cubes alapkészlet mellett újabb változatok is megjelentek: ezek is mind beszerezhetők a Compayánál.

Szókincsünk gyarapításához, a fantáziánk serkentéséhez remek eszköz a Sztorikocka bármelyik kiadása!

Tabu – ki ne mondd!

Egy másik remek partijáték a Tabu – A kimondhatatlan jókedv játéka. A 12 éven felülieknek ajánlott családi társasjáték igazi partijáték is egyben, sőt, iskolai keretek között is felhasználható!

Nagyszerűen fejleszti ugyanis a kommunikációs képességeket ez is. Hogy hogyan? A feladat az, hogy el kell magyaráznunk egy szót a többieknek anélkül, hogy a kártyán szereplő szavakat kimondanánk. Ez pedig nem is egyszerű, hiszen gesztikulálni sem lehet közben! Te meg tudnád csinálni? 

Fejleszti tehát a szókincset és a figyelmet is ez a kooperatív társasjáték, de mégis inkább a szórakozás, a sok-sok nevetés miatt választják oly sokan. Akár magyarórán, akár egy szülinapi bulin kerül elő a Tabu, biztosan izgalmas perceket szerez a játékosoknak. Érdemes kipróbálni!

Ajánlatok