accomodation-stars Created with Sketch. 004-slumber Created with Sketch. 010-airbnb Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. 006-lamp Created with Sketch. 005-calendar Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button copy 14 Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. Combined Shape Created with Sketch. 002-departures Created with Sketch. Group Created with Sketch. 009-heart Created with Sketch. list Created with Sketch. megaphone Created with Sketch. 003-luggage Created with Sketch. Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon help Created with Sketch. Group 3 Created with Sketch. Facebook Created with Sketch. Instagram Created with Sketch. youtube Created with Sketch. Path Copy 2 Created with Sketch.

A kubai rum egészen új vonala

utazomajom /

A kubai rum világa és varázsa nem véletlenül oly nagy kedvence sokaknak. Pláne annak tükrében, hogy az újhullámos kubai rumok között is akadnak remekbe szabott darabok. A cikkben pontosan egy ilyet fogunk megmutatni.

Vagyis részletesen elmerülünk a kubai rumok friss és innovatív vívmányai között. Őszintén bízunk benne, hogy a cikk elolvasása felér egyfajta kedvcsinálóval. Lássuk tehát magukat a részleteket!

Ismerjük meg közelebbről a legfiatalabb kubai rummester alkotását

Kezdjük azzal, hogy egy Maestro Ronero César Martí által megálmodott rumról van szó. Amely rendkívül gazdag és testes rumnak számít, méghozzá a 19. századi kubai cukornád eaux-de-vie komplexitásából fakadóan.

Többek között az iDrinks webshop rum kínálatában is megéri felkutatni. A készítés folyamatát tekintve 75%-os alkoholfokra desztillálják, majd házasítják különféle érlelt szeszekkel, és aztán fehér ex-whisky tölgyfahordóban érlelik legalább hét éven keresztül.

Hogy még inkább körül tudjuk írni ezt az újhullámos különlegességet, a lepárló elhelyezkedésének is betudhatóan a kubai rumok között a central (központi) stílusú rumok közé lehet besorolni. Amiről hűen árulkodik a kortárs ízvilága, megbolondítva némi keleti és nyugati aromával.

Most már ideje megnevezni a kubai rumok ezen fiatal üdvöskéjét

Egész pontosan az Eminente rumról van szó, hogy ténylegesen a nevén nevezzük. Mondhatni a szenvedély terméke ez az italkülönlegesség. Ahogy Kubában mondani szokás, a szerelem munkája.

Mondhatni teljes egészében Kubát képviselve. Nem megfeledkezve a helyi természet és hagyományok tiszteletben tartásáról. Az Eminente készítői varázslatos dolgot alkottak a történelem, az örökség, a szenvedély és a tudás ötvözésével.

Már látványra sem akármilyen nedűnek tűnik. Hiszen a ragyogó borostyán és a mahagóni árnyalataiban tündöklik. De az igazi élmény természetesen nemcsak a pohárba töltésnél, hanem az ízlelés alkalmával történik.

Mire lehet számítani az Eminente rum kóstolásakor?

Majdhogynem mindegy, hogy pusztán magában kortyolgatva, egy nagy jégkockára töltve vagy kedvenc koktélunk részeként szeretnénk átadni magunkat az Eminente Reserva varázsának. Hiszen a tradicionális, könnyed kubai rum úgyis elkápráztat bennünket.

Ez a rum az illatát tekintve egyszerre intenzív, mégis gyengéd, ami varázslatos kettősséget ad. Fenomenális esszenciát kölcsönöz neki a frissen pörkölt kávé kezdeti aromája, amelyet varázslatosan finom, lágyabb jegyek váltanak fel.

Köztük mindenképp ki lehet emelni a karamellkrém, a pirított mandula és a kakaó hatását. Ami pedig az ízvilágot illeti, egy kimondottan testes és hihetetlenül mély rumra számíthatunk az Eminentét kortyolva. Majdhogynem azt lehet mondani, hogy kihagyhatatlan az élmény.

Ajánlatok