accomodation-stars Created with Sketch. 004-slumber Created with Sketch. 010-airbnb Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. 006-lamp Created with Sketch. 005-calendar Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button copy 14 Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. Combined Shape Created with Sketch. 002-departures Created with Sketch. Group Created with Sketch. 009-heart Created with Sketch. list Created with Sketch. megaphone Created with Sketch. 003-luggage Created with Sketch. Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon help Created with Sketch. Group 3 Created with Sketch. Facebook Created with Sketch. Instagram Created with Sketch. youtube Created with Sketch. Path Copy 2 Created with Sketch.

A kültéri mozgásérzékelő hasznos segítség a vagyonvédelemben

utazomajom /

A vagyonvédelem jelentősége napjainkban egyre jobban felértékelődik. Sok év munkájának gyümölcsét Ön sem szeretné kockára tenni azzal, hogy nem gondoskodik tárgyai, értékei megóvásáról. A kültéri mozgásérzékelő a vagyonvédelmi eszközök része.

Kültéri mozgásérzékelő időben észleli a bajt

Az otthon védelme Önnek is fontos: hiszen ki szeretné, ha a személyes holmijait, a vagyontárgyait idegenek eltulajdonítanák. Ezért érdemes alaposan felkészülni a betörések ellen, egy hatékony riasztórendszer kialakításával. Ennek a rendszernek a részét képezik a Riasztobolt.hu kültéri mozgásérzékelői is.

A mozgásérzékelők legnépesebb csoportját a passzív infravörös – azaz a PIR (Passive Infra Red) érzékelők alkotják. Gyakoriságuk és népszerűségük azzal magyarázható, hogy viszonylag kedvezően alacsony áron beszerezhetőek, és széles körben felhasználhatóak. 

Mi az infravörös sugárzás?

Az infravörös sugárzás olyan elektromágneses sugárzás, aminek a hullámhossza a látható fénynél nagyobb, de kisebb a mikrohullámnál és a rádióhullámnál. Az infravörös sugárzás hősugárzást jelent – minden egyes anyag infravörös sugárzást bocsát ki magából, aminek a hőmérséklete az abszolút nulla fok felett van.

A kültéri mozgásérzékelő nem kamera

A mozgásérzékelőket sokan összetévesztik a kamerákkal, pedig sem a felépítésükben, sem a működésükben nem hasonlítanak egymáshoz. Míg egy kamera csak felvételeket készít, addig egy jól feltelepített mozgásérzékelő már önmagában is egy teljes helyiség tér- és/vagy tárgy védelmére képes. 

Az infráknak is van optikája, de ezek csak a hőt, illetve annak a változását érzékelik. A passzív infra semmilyen sugárzást nem bocsát ki magából a riasztás vagy a működés során, hanem passzívan figyeli a teret. A feladata az, hogy érzékelje a megfigyelt terület infravörös tartományba eső sugárzását, kiváltképp az emberi test melegéből származó hősugárzást, és azt egy pontra fókuszálja egy optikai rendszer segítségével. 

A fókuszpontban egy olyan szenzor található, ami piroelektromos elven működik. Az a feladata, hogy a védett területen tartózkodó/mozgó ember által kiváltott infrasugárzás szintjének – a környezet alap jel szintjéhez viszonyított – megváltozását alakítsa villamos jelváltozássá. Ezt a villamos jelváltozást kiértékeli egy jelfeldolgozó áramkör, és szükség esetén riasztást vált ki.

A külső mozgásérzékelő előnyei

A külső mozgásérzékelő passzív működési elve több szempontból is előnyös:

  • Energiatakarékos 
  • Az infrák egymás működését nem befolyásolják, így akár egyszerre több érzékelő is felszerelésre kerülhet, így biztosítva az adott terület minél nagyobb védelmét.
  • Még azelőtt jelzi az illetéktelenek jelenlétét, mielőtt azok a bejárati ajtóhoz jutnának.
  • Rendelkezik IP védelemmel. 
  • Kisállatvédett 40 kilogrammig, így a téves riasztások elkerülhetőek.

Szeretné Ön is biztonságban tudni az otthonát és a vagyontárgyait? Akkor szerezzen be Ön is vagyonvédelmi eszközöket minél hamarabb!

Ajánlatok