accomodation-stars Created with Sketch. 004-slumber Created with Sketch. 010-airbnb Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. Group 2 Created with Sketch. 006-lamp Created with Sketch. 005-calendar Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button copy 14 Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. keyboard-right-arrow-button Created with Sketch. Combined Shape Created with Sketch. 002-departures Created with Sketch. Group Created with Sketch. 009-heart Created with Sketch. list Created with Sketch. megaphone Created with Sketch. 003-luggage Created with Sketch. Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon help Created with Sketch. Group 3 Created with Sketch. Facebook Created with Sketch. Instagram Created with Sketch. youtube Created with Sketch. Path Copy 2 Created with Sketch.

A partról kivitelezett busa horgászat bevált tippjei

utazomajom /

Mi a partról kivitelezett busa horgászat eredményességének titka? Milyen módszerrel, felszereléssel, etetőanyaggal és csalival érhető el, hogy akár egymást követően sorra tudjuk fogni ezeket a különös halakat?

Ennek fogunk utánajárni máris a cikkben. Külön ki fogunk térni annak a részletezésére is, hogy az etetőanyag milyen színű és állagú legyen, a csaliválasztásnál pedig mire figyeljünk. Úgyhogy következzenek is maguk a részletek!

Melyik horgász módszerrel kivitelezhető hatékonyan a parti busa horgászat?

Ha nincs lehetőség csónakkal közel menni a halakhoz, akkor az etetőkosaras módszer lesz a nyerő. Olyan formában, hogy az etetőanyagot keményre kell gyúrni, mert a vízbe érkezés után a fenéken kell majd bontania.

Így a kiindulópontot akár a Fishinda feeder horgászbot kínálata is jelentheti, hiszen a feeder módszer kiválóan alkalmas a technika eredményes kivitelezésére. Valamivel erősebb, karakteresebb felszerelés összeállítása mellett.

Már csak amiatt is, mivel a 25 méter körüli dobótávolságot legalább el kellene érni, hogy minél nagyobb eséllyel sikerüljön megközelíteni a halakat. Mivel az etetőkosár nagyméretű és nehéz, ezért kelleni fog a heavy bot a vele kompatibilis orsóval és felszereléssel.

A partról végzett busa horgászat sikerének elsődleges kulcsa

Ez nem más, mint a peca üteme. Az etetésre állított halraj akkor fog előttünk maradni, ha a mederfenékről egy pillanatra se fogy el az etetőanyag. Úgyhogy nincs mese, 3-5 perces ütemekkel célszerű folyamatosan újra és újra dobálni.

Hasonlóképp lényeges, hogy a gombócokat viszonylag keményre gyúrjuk. Ahogy fentebb is írtuk, ennél a horgászatnál a fenéken kell bontaniuk. Amikor vízbe érkeznek, akkor maximum egy vékony csíkot kell csak húzniuk.

Az állag mellett a kaja színének is van jelentősége. Busára horgászva a sárga élénk színe és figyelemfelkeltő hatása megkérdőjelezhetetlen. Ebből kifolyólag ha egy mód van rá, célszerű élénksárga keveréket választani.

Mi lehet eredményes csali, ha busát szeretnénk fogni?

Sokan talán nem erre gondolnának, de az etetőanyagra legjobban hasonlító színű hungarocell golyócskával sorra lehet fogni a nagytestű példányokat. Fontos, hogy a golyókat lehetőleg a legkisebb méretben használjuk.

Addig kell kicsinyíteni tehát a méretet, ami még pont megemeli a horgot. Erre azért van szükség, mert a busa alapvetően nem akarja beszívni ezt a golyót. Magyarul a csalinak nem az a funkciója, mint sok egyéb horgász módszernél.

A hatásmechanizmus kulcsa, hogy az etetőanyagból kiáradó felhőre fog rászívni a hal. Miközben gyanútlanul szívogatja tehát az élénksárga és számára kívánatos elemózsiát, közben véletlenül kerül a szájába a lebegő horog. Ha ezt sikerül elérni, onnantól kezdődhet is az élménydús fárasztás.

Ajánlatok